MFF sumpade segern

Skånederbyt slutade utan mål.

Malmö FF och missade chanser.

Där har ni summeringen efter de första 45 minuterna – samt lagets dilemma den här säsongen.

MFF borde ha haft ledningen i paus.

Läs bara det här:

*Agon Mehmeti avlossade stora kanonen i matchminut nio men Helsingborgs Pär Hansson tippade till hörna.

*En minut senare fick Wilton Figueiredo fin träff med höger yttersida men Hansson lyckades parera även den här gången.

*I minut 13 var det dags igen när Guillermo Molins fick måtta med en nick efter ett precist inlägg. Bollen strök Hanssons vänstra stolpe.

I den andra halvleken sjönk tempot betydligt precis som antalet målchanser.

Det var väldigt sällan som det osade hett framför de båda målen men med 20 minuter kvar fick Edward Ofere chansen att ge MFF ledningen.

Men han är för sen fram till bollen efter att Helsingborgs målvakten Pär Hansson missat en utboxning.

Den heta derbystämningen fanns utan tvekan på läktarna på Swedbank Stadion.

Men någon blixtrande derbyfotboll bjöds det inte på efter paus.

Kavalkaden i missade målchanser fortsatte för Helsingborg men även för Malmö.

Wilton Figueiredo sköt tätt utanför på stopptid.

HIF var helt klart närmast segern efter att Rene Makondele utmanat sin försvare på högerkanten med några få minuter kvar.

Men i straffområdet finns ingen medspelare som lyckas stöta bollen i mål.

Slutresultatet skrevs till 0-0 – i en derbymatch som var bra, men enbart i en halvlek.