Stockholm

Öster sumpade chansen att gå upp

Jönköping Södra och Vasalund spelar i superettan. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jönköpings Södra spelar i superettan även nästa säsong. Östers 2-1 från det första kvalmötet räckte inte sedan Jönköping vunnit söndagens retur med 3-0, vilket var ställningen redan i halvtid.

Däremot åker Limhamn/Bunkeflo ur efter förlust hemma mot Vasalund som nu är tillbaka i den näst högsta divisionen.

Jönköpins Södras estniske landslagsman Kristen Viikmäe gjorde 1-0 efter en dryg kvart. Tomas Backman ökade på till 2-0 efter en halvtimme och sex minuter senare gjorde Viikmäe sitt andra mål för dagen.

Öster spelade i allsvenskan så sent som 2006, men ramlade ner i superettan och satsningen på att nå tillbaka till högsta serien slutade med ny nedflyttning. Och söndagens misslyckande (Jönköpings Södra vidare med sammanlagt 4-2) innebär att Öster spelar i division ett även nästa år.

Bättre gick det för Vasalund, tvåa i division ett norra i höstas, som vann med 4-1 borta mot det numera före detta superettanlaget Limhamn/Bunkeflo. Solnalaget tog ledningen genom Yosif Ayoba efter 23 minuter och Thomas Carlsson ökade på till 2-0 två minuter före halvtid. Hoppet tändes för hemmalaget när Erol Bekir reducerade på straff på tilläggstid, men dog när Yosif Ayoba gjorde 3-1 åtta minuter in i andra halvlek.

I det läget var Limhamn/Bunkeflo tvunget att göra tre mål eftersom den första matchen slutade oavgjort, 0-0. I stället kunde Vasalunds Malick Jobe göra matchens sista mål i slutskedet.

Senast Vasalund spelade i näst högsta fotbollsdivisionen var 1997.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.