Percy Nilsson satsar på FC Rosengård

Division ett-laget Mabi byter namn och storsatsar på allsvenskan med nya pengar.


Malmölaget Mabi är en sammanslutning av MBI och Turk Anadolu. Nu byter Söderettanlaget namn och gör en storsatsning – med pengar från bland andra Malmös hockeypamp Percy Nilsson.

Det kan bli mer än fem miljoner.

– Fem är en minimisumma, det kan lika gärna bli tio, säger klubbens blivande ordförande affärsmannen Greg Dingizian till Skånska dagbladet.

Tidigare har Rosenborg gjort sig känt i fotbollsammanhang för att Yksel Osmanovski och Zlatan Ibrahimovic växte upp där. Nu ger staddelen namn till den nya klubben FC Rosengård.

– Vi kommer att spela i helvitt med en stor FC Rosengårdlogga på bröstet. Någon annan reklam kommer vi inte att ha på framsidan av tröjorna. Så starkt vill vi profilera namnet, påpekar Greg Dingizian.

– Vi som växte upp i Rosengård på 60- och 70-talen och sedan blev företagare vill gärna betala tillbaka lite. Men det finns även plats för andra intresserade finansiärer, som Percy, säger Greg Dingizian till Skånska Dagbladet.

Till Sydsvenska Dagbladet säger han:

– Visst är det ett mål att klättra i seriesystemet, men vi ska bygga det på en bred ungdomsverksamhet, säger Greg Dingizian. Vilken tid det tar att avancera spelar inte så stor roll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!