Onsdag 30 Nov
Stockholm

DIF-profil kritiserar managervalet

"Magnus Pehrsson vore ett mycket bättre val."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har tidigare ryktats om Gaistränaren Magnus Pehrsson. I stället blev det Göran Aral som tar över managerrollen - något som den gamle DIF-profilen Ingvar "Putte" Carlsson är kritisk till.

– Det är ett bra val, men det är bara det näst bästa valet. Magnus Pehrsson hade varit ett mycket bättre val. Han har ett mycket modernare synsätt. Tillsammans med Magnus Haglund och Rikard Norling har han ett synsätt som fotbolls-Sverige verkligen saknar och behöver, säger den gamle sportchefen till FotbollDirekt.

Det är två saker som stör Carlsson. För det första har Aral, som redan för tio år sedan var verksam inom klubben, pekats ut som en av arkitekterna till manualen som moderniserade Djurgården.

– Göran hade inget med manualen att göra. Det var jag, Mats Jansson och Marie Barth Kroon som skrev den. Och det berättar jag också mycket för Görans skull. Det kan ju inte vara särskilt kul för honom att att få höra något sådant som inte stämmer.

Hans andra invändning är att Aral 2001, just då DIF låg i en djup kris, valde att avgå. Dessutom väntade ett derby mot AIK, då Aral helt plötsligt avgick - ett beslut som svek klubben enligt Carlsson.

– Vi skulle spela 3-4-3, det hade vi bestämt och det beslutet var Göran delaktig i. Men efter en tung där vi låg sist och hade ett derby väntandes mot AIK så fick vi frågan av tränarna om de kunde få spela med en fyrbackslinje i stället. Göran kunde inte acceptera detta. Göran kunde inte acceptera detta bestämde sig för att med omedelbar verkan sluta.

– Den här händelsen har satt stor prägel på mig som idrottsledare. För så gör man inte. Att välja den vägen i det läget. Det kan aldrig vara acceptabelt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.