Måndag 18 Okt
Stockholm

Köpenhamn skrällde mot Valencia

Ett sent mål räddade FC Köpenhamn borta mot Valencia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det såg länge ut som att Valencia skulle ta hem segern mot Mikael Antonssons och Oscar Wendts Köpenhamn i fotbollens Uefacup. Valencia dominerade matchen totalt och tog också ledningen i början av den andra halvleken genom Fernando Morientes. Men till slut fick Mikael Antonsson alltså jubla åt en poäng på bortaplan efter Santins sena kvittering.

För Rosenborgsvenskarna Mikael Lustig och Mikael Dorsin var kvällen inte lika rolig. De förlorade med klara 3-0 borta mot Saint Etienne. I nästa omgång om tre veckor har det dessutom riktigt tufft motstånd när spanska Valencia kommer på besök till Trondheim. Då är vinst nästan ett måste för att Rosenborg ska komma bland de tre bästa i femlagsgruppen och därmed få spela vidare.

Även i Amsterdam var det två svenskar på planen när Ajax vann med 1-0 mot slovakiska Zilina. Rasmus Lindgren var med från start, Kennedy Bakircioglü blev inbytt efter pausen. I Ajax grupp spelar även Aston Villa som på torsdagen vann borta mot Slavia Prag med 1-0 sedan norrmannen John Carew gjort Aston Villas mål.

Även i övrigt gick det bra för de engelska lagen, Manchester City vann med 3-2 hemma mot Twente. Och Tottenham som hittat en riktig formtopp med nye tränaren Harry Redknapp vann med 4-0 mot Dinamo Zagreb efter att Darren Bent gjort tre mål för Londonlaget.

Milan var illa ute hemma mot portugisiska Braga. Inte förrän på övertid kunde inhopparen Ronaldinho med matchens enda mål se till att Milan tog sin andra raka seger i gruppspelet.

/TT

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela