Ingen dubbel för Nannskog

Stabaek fick se sig besegrat av Vålerengen med 1-4 och Daniel Nannskog blir därmed utan norsk dubbel i år.

(TT)Det blev ingen dubbel för skyttekungen Daniel Nannskog och de andra svenskarna i tränare Jan Jönssons norska Stabaek. I den norska cupfinalen på söndagen fick mästarlaget se sig besegrat av Vålerengen med 4-1.

Vålerengen, som Stabaek för två veckor sedan besegrade med hela 6-2 i säsongens sista seriematch på hemmaplan, öppnade bäst och var också de som fick gå till pausvila i ledning. Då hade Mohammed Abdellaque satt 1-0 till Oslolaget efter en dryg halvtimme. Vålerengen, som landade på en tiondeplats i serietabellen, fortsatte att dominera i andra halvlek. Daniel Fredheim Holm utökade till 2-0 efter sex minuter innan Abdellaque minuterna därefter gjorde sitt andra mål för dagen.

Svenske Johan Andersson reducerade visserligen för Stabaek, men Vålerengen hade siktet inställt på cupguld och Fredheim Holm blev även han tvåmålsskytt.

I Stabaek spelade, förutom Nannskog och Andersson, även svenskarna Pontus Farnerud och Niklas Sandberg från start.