Lördag 16 Okt
Stockholm

Peking tog farväl med stolthet

Sista matchen för IFK Norrköping i allsvenskan för den här gången. Då bjöd IFK Norrköping på något så ovanligt som en seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Trots en kanonstart blev Hammarby förödmjukat borta mot tabelljumbon Norrköping. Hemmalaget vann med 5-2.

– Jag skäms, sade Hammarbys tränare Tony Gustavsson efteråt.

Trots Charlie Davies två inledande mål och bortalagets pigga spel i början blev det en tung dag för Hammarby.

–Efter inledningen så vetefan om jag hittar något positivt i den här matchen. Det enda är väl att säsongen är slut nu. Den här gruppens självförtroende och energi är fullständigt slut, suckade Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

Sören Cratz, Norrköpings tränare, sneglade på kollegan Gustavsson.

–Jag skulle gärna byta tabellplacering med Tony och Hammarby...men den här matchen var viktig för att vi över huvud taget skulle våga visa oss ute den här vintern. Vi har hela tiden pratat om att vi haft en bra moral i truppen, men nu var det upp till spelarna att visa det, menade Cratz.

Misstaget i Hammarby före Norrköpings första mål tyckte de båda blev avgörande. Det var brist på ödmjukhet i Hammarby och det blev snabbt oroligt efter reduceringen. "Peking" tog över totalt. Matchen som sådan höll inget högre tempo eller aggressivitet i försvarsspel i någon ände av planen. Men det var ändå två lag som ville visa att man varit bättre än resultaten visat. Båda lagen kom från matcher där man släppt in sex mål.

– Vårt dilemma har varit att vi svajat som en jävla jojo. Jag vet inte om jag skämts så här mycket någon gång. Det är bara att gratulera Norrköping, för jag vill inte ta ifrån dem segern på något sätt, menade Gustavsson.

Norrköping genomgår förändringar inför nästa år. Man går ner sig genom att byta serie, men byter upp sig genom en rejäl ansiktslyftning av klassiska Idrottsparken.

–Jag tror inte spelarna vet hur viktig den här matchen ändå var för IFK Norrköping. Vi visade i dag att vi kan bete oss som ett allsvenskt fotbollslag, sade Cratz.

Varför har det inte sett så här bra ut hela året då?

–Jag tror vi vann superettan för lätt. Det smög sig in en nöjdhet i föreningen. Vi var kungar. Sen blev uppvakningen inför de inledande matcherna chockartad, matcherna kom för tätt...ja det låter kanske som dåliga bortförklaringar. Men jag är jätteledsen över att det här laget ska spela i superettan nästa år. Men det finns bara en sak att göra - att komma tillbaka. Det finns en framtid för IFK Norrköping, sade Sören Cratz.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela