Optimistisk Svennis dissar Blanco

"Mexiko kommer att vara med i VM i Sydafrika, utan tvekan".


Sven-Göran Eriksson har inte gjort succé som förbundskapten för Mexiko. Men trots att det bara har blivit en poäng på lagets två senaste VM-kvalmatcher mot jamiaca och Kanada är "Svennis" optimistisk. Trots allt leder laget sin grupp i den första omgången av Concacaf-kvalet. Det räcker med oavgjort mot Honduras 19 november för att Mexiko ska gå till den sista kvalomgången. Där slåss sex lag om tre direktplatser och en återkvalplats till VM i Sydafrika 2010.

– Tanken på att Mexiko inte skulle kvala in till VM har jag aldrig tänkt. Mexiko kommer att kavilificera sig för VM, vid det motsatte förhålllande hade det naturligtvis varit omöjligt att fortsätta jobba, säger Sven-Göran Eriksson på en presskonferens inför onsdagens vänskapsmatch mot Ecuador.

En chans för "Svennis" att vända den negativa trenden.

– Jag känner mig bra. Vi är nära vårt mål. Matchen mot mot Honduras är en väldigt viktig match för hela landet, för fansen, förbundet, pressen. Jag vet hur viktig den är, men jag är inte pressad, säger Sven-Göran Eriksson enligt El Universal.

Förbundskapten släppte också på sargen, lättade på plattityderna och plattade till den forne nationalidolen Cuahtémoc Blanco, som för ett par veckor sedan sa att han var redo för landslaget igen – trots att han sa tack och adjö till Mexikos landslag i september.

– Jag tycker det är lite märkligt att en spelare en dag tackar för sig av olika anledningar, några månader senare säger sig vara disponibel. För det första så byter man inte idéer från en dag till en annan. För det andra så så, vilken spelare som än vill prata med mig, av vilken anledning det än är, så föredrar jag att de ringer mig i stället för skicka medelanden till mig genom pressen. Det är inte rätt, säger Sven Göran Eriksson till El Universal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!