Polisen anmäler fotbollslag

Stor skandal i Bolivia när spelare gick till attack mot polisen.


Matchen Aurora–Wilstermann i den bolivianska ligans slutspel urtartade fullständigt. Det började när Auroras Eduardo Zenteno fick rött kort efter en våldsam tackling. Han protesterade vilt mot domslutet och fick uppbackning av lagkamraterna. Ett stort gräl utbröt mellan de båda lagen med småknuffar och allmänt gruff.

Till slut tillkallar domaren kravallutrustad polis för att att eskortera ut den utvisade Zenteno till omklädningsrummet.

Det är då hans lagkamrater går till attack mot polisen – som skyddas av sin sköldar och hjälmar. Det är tur med tanke på att fotbollspelarna hoppsparkar mot poliserna. Målvakten Silvio Dulcich tar upp hörnfallagan och svingar den med full kraft mot poliserna.

Nu anmäler polisen spelarna i Aurora. Den argentinske målvakten Silvio Dulcich pekas särksilt ut.

Kritiker kollar det ökande våldet inom bolivansk fotboll på det nyinstiftade slutspelet. Tre av sex matcher har drabbats av våldsincidenter.

– Vi vet att det inte räcker med ursäkter för att ställa saker och ting till rätta, men jag tror att spelarna ser varje match som en final och det är därför de reagerar som de gör. Vi kan inte förnekar att till detta tillkommer de dåliga domsluten och polisens uppträdande, säger Auroraledaren José Luis Montao till La Razón.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!