Henry: "Spela om matchen"

Franska forwardsstjärnan vill att det blir omspel - något som FIFA sagt nej till.


Irland var på väg till VM efter att ha vänt underläget 0-1 mot Frankrike i den andra playoff-matchen till VM.

Målskytten Robbie Keane var nära att bli en än större hjälte i Irland än vad han redan är.

I förlängningen avgjorde Frankrike efter mål av William Gallas.

Men Gallas hade aldrig haft möjlighet till att nicka bollen i nät - om inte Thierry Henry fört med sig bollen med handen i sekvensen innan.

Henry erkände efter matchen att det var hands - men svenske domaren struntade dels i det men även i de irländska protesterna.

Nu går Barcelonastjärnan Thierry Henry ut via ett pressmeddelade och berättar om hur ser på situationen så här i efterhand.

Och han vill - hör och häpna - att Irland får en andra chans att ta sig till VM.

– Det mest rättvisa vore att spela om matchen, men det är utanför min kontroll, säger Henry i ett pressmeddelande där han fortsätter:

– Jag sa det då och jag säger det igen – ja, jag tog bollen med handen. Men jag är ingen fuskare och har aldrig varit det. Det var en instinktiv reaktion på en boll som kom oerhört snabbt i ett fullsatt straffområde.

Irland kräver omspel - men det internationella fotbollsförbundet FIFA meddelar att det inte är aktuellt.

– Naturligtvis skäms jag över det sätt som vi vann på och jag tycker mycket synd om Irland som definitivt förtjänar att vara i Sydafrika. Men det finns inte mycket mer jag kan göra än att erkänna att bollen var i kontakt med min hand i situationen som ledde fram till vårt avgörande mål. Jag tycker väldigt synd om Irland, fortsätter Henry.

Fortsättning lär följa...

Se Henrys handsmål här:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.