- Foto: Bildbyrån

Mensah dömd för våldtäkt - slängs ut från klubben

– Vi nyttjar en klausul som vi har i hans kontrakt, säger Andreas Temiz, ordförande i Syrianska FC.


Den förre Trelleborgspelaren Michael Mensah, 28, dömdes under måndagen till två års fängelse för att ha misshandlat och våldtagit sin fru. Mensah ska även betala 93 500 kronor i skadestånd.

Efter Ystad tingsrätts beslut väljer nu hans nuvarande klubb Syrianska att sparka sin anfallsstjärna.

– Misstankarna förelåg innan spelaren kom till klubben och när dessa nu har resulterat i en fällande dom nyttjar vi en klausul som vi har i hans kontrakt, säger Andreas Temiz, ordförande i Syrianska FC, till klubbens hemsida.

Våldtäkterna sägs ha ägt rum i parets gemensamma lägenhet då de ännu var ett par. Mensah greps under Trelleborgs träning i vintras. Trots att teknisk bevisning saknades så gick tingsrätten på kvinnans linje.

Mensahs advokat Leif Persson säger att den dömde var besviken och tänker överklaga domen.

– Han är djupt besviken på domen och ser den som mycket orättvis. Jag har fått i uppdrag att överklaga, säger advokaten Leif Persson till Sydsvenskan.

– Jag har inte hunnit läsa igenom domen eftersom jag fått den i dag. Men jag är förvånad, bevisningen är väl tunn. Nu har jag tre veckor på mig att lämna in ett överklagande så jag har god tid på mig att penetrera domen.

Fakta:

Namn: Michael Mensah.

Ålder: 28.

Nation: Ghana.

Position: Forward.

Svenska klubbar: Trelleborg (2006–2008), Syrianska (2009).

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.