- Foto: Scanpix

Allsvenska stjärnan frias för våldtäkt

Frias helt av tingsrätten.


Gävle tingsrätt har beslutat att ogilla åtalet mot den allsvenska fotbollsstjärna som åtalats för våldtäkt på en 18-årig flicka den 14 november i år.

Spelaren greps av polis dagen därpå och häktades senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Åklagaren yrkade för en vecka sedan, i sin  slutplädering, på två års fängelse och utvisning för fotbollsspelaren. Men spelaren frias alltså helt, meddelade Gävle tingsrätt klockan 11.00 på onsdagen.

Tingsrätten skriver i domen att det "inte framkommit uppgifter i förhör, eller i utredningen i övrigt, som medför att det är uteslutet att ett frivilligt samlag skulle kunna ha ägt rum mellan X (spelaren) och 18-åringen.

Inte heller ger utredningen underlag för någon bedömning av om X :s (spelarens) personlighet och sexuella vanor kan ha bidragit till att han kunde ha samlag med någon som sov”.

Relaterat
Senaste nytt

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

1 timme sedan

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

2 timmar sedan
USA är världsmästare i laggymnastik för sjunde gången i följd. Detta efter en rejäl uppvisning av storstjärnan Simone Biles under finalen i Antwerpen.

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

2 timmar sedan
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

igår 20:20
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

igår 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

igår 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.