Adama Tamboura var med hämtade upp underläget med sitt Mali mot Angola. - Foto: SCANPIX/AP
Flavio gjorde två mål men det räckte inte till.
Flavio gjorde två mål men det räckte inte till. - Foto: SCANPIX/AP
6 av 6

Makalös upphämtning av Mali

Mali hämtade upp 4-0-underläge till 4-4 mot värdnationen Angola.

Det Afrikanska mästarskapet är igång - och som det började!

Värdnationen Angola var så gott som klara segrare i öppningsmötet mot Mali. Efter två mål av Flavio och ett straffmål vardera av Gilberto och Manucho var det inte mycket som tydde på att Mali någonsin kunde komma tillbaka.

Men efter 79 minuters spel kunde Keita göra målet som skulle komma att ge gästerna nytt hopp. Med endast två minuter kvar av ordinarie matchtid satte Kanouté ytterligare ett mål för Mali och när Yatabaré gjorde 4-3 på tilläggstid var det inte mycket som skilde lagen mellan.

Stor matchhjälte blev till slut Keita som i matchens allra sista sekund kvitterade för gästerna, som därmed hämtade upp en 4-0-underläge till 4-4.

Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra de dödade från terroristattacken mot Togos spelarbuss.