Danmark förlorade mot Wales

- 19/11/2008, 23:31 -

Craig Bellamy avgjorde i Köpenhamn - Tjeckien vann stabilt i kvalet. (TT)

Det var inte bara det blågula landslaget i Sveriges VM-kvalgrupp som åkte på en förlust i onsdagens vänskapsmatcher i fotboll.

För Malta, som förlorade med 0-3 i VM-kvalet mot Danmark senast blev det ännu en förlust mot nordiskt motstånd. Trots att gruppens jumbo experimenterade med en hel del nya ansikten på planen vann Island landskampen på Malta med 1-0 sedan Heidar Helguson hittat målet i den 66:e minuten.

Även Danmark, som toppar Sveriges grupp, förlorade med 0-1 på onsdagskvällen. Wales lagkapten Craig Bellamy ordnade segermålet då mindre en en kvart återstod av matchen i Köpenhamn.

Albanien lyckades dock få med sig ett oavgjort resultat (1-1) från kvällens landskamp borta mot Azerbajdzjan och Ungern vann sin match borta mot Nordirland med 2-0.

Elis Bakaj gjorde Albaniens mål medan Sandor Torghelle och Zoltan Gera stod för de ungerska.

I kvällens enda europeiska VM-kvalmatch vann Tjeckien en stabil seger efter 0-3 på bortaplan mot lilleputtlandet San Marino. Men trots segern ligger Tjeckien fortfarande bara på en fjärdeplats i kvalgrupp 3, efter i tur och ordning Slovakien, Polen och Slovenien.

TT / Gustav Gelin.

Skrivet av: