Diego Maradonas ökända mål mot England i kvartsfinalen i VM i Mexiko 1986 mot England.
1 av 4
Diego Maradonas ökända mål mot England i kvartsfinalen i VM i Mexiko 1986 mot England.
Pelé kysser bollen efter att ha gjort sitt 1000:e mål 1969.
2 av 4
Pelé kysser bollen efter att ha gjort sitt 1000:e mål 1969.
Diego Maradona har fått hård kritik.
3 av 4
Diego Maradona har fått hård kritik.
Pelé stöttar Diego Maradona och sågar honom samtidigt.
4 av 4
Pelé stöttar Diego Maradona och sågar honom samtidigt.

Pelé ger Maradona stöd - men sågar honom samtidigt

Argentinas förbundskapten Diego Maradona får stöd av Pelé - men sågas samtidigt. "Maradona saknar tränarerfarenhet."


Argentina har knappast gått som tåget den senaste tiden. Fotbollsnationen hamnade på en blygsam fjärdeplats i det sydamerikanska VM-kvalet och tog sig med nöd och näppe vidare till huvudturneringen.

Kritiken mot förbundskaptenen Diego Maradona har inte heller låtit vänta på sig. Oroade röster från bland annat supportrarna men även från det argentinska fotbollsförbundet har vid flera tillfällen sågat den forne storspelaren, vars gudastatus i det fotbollsgalna Argentina har skrapats.

Men nu får Maradona stöd från oväntat håll - och på ett minst sagt underligt sätt.

- Vad som har hänt med Argentina är inte Maradonas fel, eftersom han saknar tränarerfarenhet. De som ska ha kritik är i stället de som anställde honom, säger historiens kanske bäste spelare genom tiderna, Pelé, till AP.

Den numera 69-årige brasilianaren, som har ett konfliktsdrabbat förflutet med Maradona, menar istället att det är grannlandets fotbollsförbundsordförandens, Julio Grondona, fel.

Däremot tror den trefaldige VM-guldmedaljören att Argentina kan komma långt i sommarens mästerskap.

- Vi kan förvänta oss ett starkt Argentina. De är redo för VM och du måste alltid ha respekt för dem. Som alltid är de bland favoriterna, konstaterar Pelé.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.