Johansson här med finländska landslaget.
1 av 4
Johansson här med finländska landslaget. - Foto: Scanpix
"Det är alltid roligt att spela mot Sverige"
2 av 4
"Det är alltid roligt att spela mot Sverige" - Foto: Scanpix
Jonatan Johansson i Malmödressen.
3 av 4
Jonatan Johansson i Malmödressen. - Foto: Scanpix
Johansson tog kontakt med veteranerna Litmanen och Riihilahti för att be om råd inför återkomsen till Finland.
4 av 4
Johansson tog kontakt med veteranerna Litmanen och Riihilahti för att be om råd inför återkomsen till Finland. - Foto: Scanpix

Jonatan Johansson återvänder hem

Den förre Malmö FF-anfallaren Jonatan Johansson lämnar skotska ligan för att återvända till klubben där allting började.


Jonatan Johansson lämnade Malmö 2008 för att återigen försöka slå igenom i Storbritannien.

Han gick till skotska Hibernian men det kändes inte helt klockrent och i dag blev han klar för TPS Åbo, klubben där den nu 34-årige anfallaren började sin karriär för 15 år sedan.

– Jag har funderat på olika alternativ och att återvända till Finland känns bäst. Bara jag får alla praktiska detaljer ordnade tror jag att det här är det bästa stället att fortsätta karriären på, säger Johansson till Sydsvenskan.

Finländaren tog kontakt med både Jari Litmanen och Aki Riihilahti inför flytten eftersom de båda veteranerna har erfarenhet från att återvända hem till Finland från långa utomlandskarriärer.

– Båda sade att läget i ligan är bra och att förutsättningarna att träna och spela matcher är de bästa möjliga, säger anfallaren som blickar fram mot det stundande EM-kvalet.

– Holland är såklart storfavorit, men då det gäller andraplatsen har vi goda chanser. Det är alltid roligt att spela mot Sverige, säger Johansson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!