Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk målvaktstalang provtränar med italiensk storklubb

Patrick Ortega ska provträna med Fiorentina.
1 av 2

Patrick Ortega ska provträna med Fiorentina.

2 av 2

Sport | 14/02/2010 17:54

Den 16-årige målvaktstalangen Patrick Ortega är endast 170 centimeter lång. Trots det ska han träna med den italienska storklubben Fiorentina. "Vill visa dem att korta målvakter också kan", säger talangen till Nyheter24.

Han är endast 170 centimeter lång. Trots det ska Ursviks 16-årige målvaktstalang Patrick Ortega få provträna med en av Italiens allra största fotbollsklubbar, Fiorentina.

- Jag ska visa dem vad jag har för spelstil. De förväntar sig en lång, svensk målvakt. Nu vill jag visa dem att korta målvakter också kan komma ut i fotbollsvärlden, säger Ortega till Nyheter24.

Den korte målvakten från Stockholmsförorten Skärholmen berättar att det är tack vare hans tränare som han nu får möjligheten att visa framfötterna.

- Jag kontaktade min tränare och berättade att jag ville byta lag, för att det kändes inte som att jag fick så mycket i Ursvik. Jag hade planer för att ta nästa steg i min karriär. Vi hade ett möte och då föreslog han att jag skulle provspela med Fiorentina, där han har kontakter, konstaterar den lovande talangen som säger att han ska resa till Italien under sportlovet.

Hur är du som spelare?

- Jag har snabba reflexer och jag har talangen i mig.

Längden är däremot ett problem för den unge spelaren. Den typiske målvakten brukar inte vara så pass kort som Pato Ortega är och därför har han känt sig tvingad att vidta åtgärder för att kunna bli längre.

- Jag har varit hos doktorn och tagit röntgenbilder på handen för att kolla hur lång jag kommer att bli. Han sa att jag skulle bli 1,73, så nu ska jag ta lite tillväxthormoner för att bli lite längre. Just nu är jag 1,70 så det är tre centimeter kvar, säger han med ett skratt.

- Om jag ska bli 1,73 så är det nödvändigt. Då behöver jag verkligen det för att komma ut och plocka hörnor och sånt. Det är viktigt.

Vem är har du som förebild?

- Buffon har alltid varit en idol för mig. Han är alltid bestämd och det är verkligen han som alltid bestämmer.

Försöker du att efterlikna honom?

- Nej, jag försöker faktiskt ha min egen spelstil. Men visst kollar jag på honom för att ta lärdom, men han är för lång för att vara som mig, säger han med glimten i ögat.