1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Ronaldinhos show förde Milan till seger

Brassen Ronaldinho var på lekhumör när Milan tog sig an Bari borta i Serie A. Stjärnan bjöd på det ena konststycket efter det andra och var den största anledningen till att Milan kunde vinna med 0-2.


Det var länge sedan Ronaldinho var på sin absoluta topp. Men kanske är den leende brasilianaren på väg tillbaka till hundraprocenting form. Ronaldinho har stått för ett par imponernade insatser under vintern och början på 2010.

Inte minst i Champions League-mötet med Manchester United visade den förre Barcelonastjärnan att han är tillbaka på allvar. I dag, borta mot Bari, var Ronaldinho ute efter en VM-plats.

Med fantastiska passningar som skar genom motståndarförsvaret som en het kniv genom smör, serverade han sina anfallskollegor Pato och Marco Borriello gång efter annan.

Till slut kunde italienaren Borriello hitta nätmaskorna med en magnifik cykelspark, på pass från, just det, Ronaldinho. 0-1 var resultatet i halvtid och det fanns bud på mer från bortalaget.

I andra halvlek fortsatte den 29-årige brassen att briljera och kanske visade han förbundskaptenen Carlos Dunga, som tidigare sagt att Ronaldinho inte ingår i planerna till VM, tillräckligt för att få en plats i truppen till VM-slutspelet i Sydafrika.

Med en läcker fint skojade Ronaldinho upp en Bariförsvarare till närmsta korvkö på läktaren och försökte sedan skruva in bollen i bortre krysset, men Francois Gillet i Barimålet stod för en lysande räddning. Men på returen kunde Pato skjuta in avgörande 0-2.

Tack vare segern hakar Milanolaget på Inter och Roma i jakten på Serie A-titeln. Milan är sju poäng bakom ledande Inter, men man har en match mindre spelad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.