Matchen bjöd på flera härliga dueller. - Foto: Scanpix
Dzudzsak efter 2-0-målet. - Foto: Scanpix
Ola Toivonen gör 1-0.
Ola Toivonen gör 1-0. - Foto: Bildbyrån

Toivonen målskytt när PSV åkte ur Europa League

Hamburg kunde trots förlusten borta mot PSV Eindhoven gå vidare på flera gjorda bortamål.

PSV Eindhoven åkte i kväll ut ur Uefacupen efter att ha gjort färre bortamål än Hamburg.

Men PSV och Toivonen började matchen på ett ypperligt sätt när svensken kunde slå in 1-0 i öppet mål efter bara någon minut.

Just då var det utjämnat och bättre skulle det bli för PSV.

Ungraren Balasz Dzudzsak fick in en fullträff på en frispark och det holländska laget var nu uppe i en 2-0-ledning och därmed vidare från Uefacupen.

Men tyskarna kunde reducera bara en minut in på andra halvlek via kroaten Mladen Petric.

Petric kunde tacka den svenska landslagsmålvakten Andreas Isaksson som kom ut helt fel i det läget.

Sedan hände det mycket.

I 57.e minuten blev Dzudzsak utvisad efter att ha petat på domaren efter ett domslut som ungraren inte gillade.

17 minuter senare var Guy Demels tur att bli utvisad.

Bara några minuter efter Demels utvisning kom också kvitteringen. Efter två misstänkta straffsituationer för PSV gav domaren en straff till Hamburg.

Den förvaltade Piotr Trochowski som slog in den tämligen säkert bakom Isaksson.

PSV gav dock inte upp utan tog återigen ledningen. Den här gången via anfallaren Danny Koevermans.

Det räckte dock inte och Hamburg gick vidare på fler gjorda bortamål.