1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Bildbyrån
3 av 5
- Foto: Nyheter24.se
4 av 5
- Foto: Nyheter24.se
5 av 5
- Foto: Nyheter24.se

Söderling: "Trodde inte han hade den potentialen"

Robin Söderling gjorde sitt jobb och kammade hem Sveriges första seger mot Argentina. Men efter matchen förklarade storfavoriten att han var förvånad över Eduardo Schwanks potential.- När han märkte att det inte alls fungerade i första set så började han så började han ändra lite i andra, och han lyckades ändå ganska bra, säger Söderling till Nyheter24.


Robin Söderling såg ut att gå mot en enkel seger mot argentinaren Eduardo Schwank. Efter ett minst sagt bekvämt första set, 6-1, var det bäddat för en kortlivad tillställning.

Men den okände argentinaren spelade upp sig rejält och gav hemmaspelaren en ordentlig match i de två efterföljande seten – något som Söderling inte riktigt var beredd på.

– Han var servade bättre än jag trodde. Han slog bollen väldigt hårt. Efter första setet började han slå lite varierat och jag tycker att han gjorde en bra insats, säger han till Nyheter24.

Särskilt mycket visste han inte om sin motståndare innan matchen:

– Nej, inte så mycket. Det är klart att vi hade pratat om honom men jag hade knappt sett honom. Så det var en ny erfarenhet.

Trots det nagelbitande slutet menar Söderling att han aldrig tyckte att han hade problem under matchen.

– Jag kände att jag hade ganska bra kontroll på matchen. Jag ledde 2-0 i set och det var aldrig några break i tredje set och det var hela tiden jag som var nära. Det var två jämna set, men ändå så kände jag att det var en ganska komfortabel vinst ändå.

– Jag var förvånad över att han ändå lyckades mixa upp spelet. När han märkte att det inte alls fungerade i första set så började han så började han ändra lite i andra, och han lyckades ändå ganska bra. Det trodde jag inte att han hade i sitt spel, fortsätter han.

Hur känner du dig?

– Jag känner mig bra. Jag har sprungit i nästan mer än två och en halv timme, men jag känner mig ändå fräsch. Förhoppningsvis spelar jag bra i morgon också.

"Fantastiskt roligt att spela här"

– Fantastiskt roligt att spela här. Det blir alltid bra stämning på Kungliga. Klart att det är roligt att det är fullsatt och det är bra stämning här också. Men de får gärna skrika lite mer.

Trots den livliga stämningen på läktaren kan de svenska fansen ändå jämföras med de argentinska.

- De kastar inte in saker på banan här i alla fall.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!