- Foto: Bildbyrån

Ödesdag väntar Sverige

Det svenska Davis Cup-laget är piskade att vinna de två sista singelmatcherna mot Argentina för att ta sig vidare till kvartsfinal.


STOCKHOLM. Robin Söderling bär ett tungt ansvar på sina axlar när han i eftermiddag kliver in i Kungliga Tennishallen för att ta sig an 22-årige Leonardo Mayer.

Efter förlusten i dubbeln måste den svenske världssjuan besegra argentinaren om Sveriges hopp om en kvartsfinal ska leva vidare. Men det är inte helt säkert att det blir Mayer som står på andra sidan nät när Söderling dundrar iväg den ena servekanonen efter den andra.

Varken Sveriges eller Argentinas laguppställning är officiell i nuläget, men de första rapporterna vittnar om att det blir just Mayer som Söderling stöter på i dagens första singelmatch.

"Pim-Pim" eller Vinciguerra?

I det avslutande singelmötet väntas de flesta förändringarna ske. För tillfället står Eduardo Schwank uppskriven som Joachim "Pim-Pim" Johansson motståndare på Davis Cup officiella hemsida.

Men gårdagens eminenta insats av David Nalbandian har säkerligen gett Argentinas DC-kapten Tito Vazquez en hel del att fundera över. Argentina har skaffat sig ett riktigt lyxproblem, men det lutar åt att den förre världstrean får chansen.

Även i det svenska lägret kan det förekomma förändringar. "Pim-Pim" förlorade mot Leonardo Mayer och nu kan Andreas Vinciguerra möjligtvis sno åt sig den gänglige svenskens plats.

Måste vinna båda matcherna

Förutsättningarna för svenskt avancemang är glasklara: Sverige måste vinna båda matcherna om det ska bli någon kvartsfinal. En argentinsk seger räcker för att sydamerikanerna kan boka in ytterligare Davis Cup-matcher i kalendern.

I en eventuell kvartsfinal för Sverige väntar förmodligen Nikolaj Davydenkos Ryssland, som leder med 2-1 i matcher mot Indien.

/
/
/
/
Relaterat
Lindstedt: ”Vi förlorade på fyra poäng”
Besvikelsen var påtaglig i det svenska lägret efter förlusten mot Argentina i dubbeln. Argentinarna vann i tre raka set, men Robert Lindstedt menar att matchen gick förlorad på enstaka poäng.- Det känns som att det är fyra, fem poäng som vi förlorar på, säger Robert Lindstedt till Nyheter24.se.
Nalbandian: "Kom hit för att endast spela dubbeln"
Trots segern är David Nalbandian inte säker på spel till morgondagens singelmatcher.- Det är upp till tränaren att fatta beslutet, säger den argentinske stjärnan.
Tiebreak knäckte Sverige
Två tiebreak sänkte Sverige som därmed ligger under med 2-1 i matcher. Argentina vann dubbeln med 2-6, 6-7 (4), 6-7 (5).
Experten: ”Sverige har en riktigt bra chans”
Det står 1-1 i matcher och det är dagens dubbel som kan avgöra drabbningen mellan Sverige och Argentina. Trots David Nalbandians comeback tror ändå experten Janne Gunnarsson att Sverige kommer att ta ledningen.- Jag tror att Sverige kommer att vinna, säger han till Nyheter24.se.
Senaste nytt

Mucolli poängräddare för Göteborg – kvitterade sent

1 timme sedan

Världsstjärnan hyllar Åberg: "Helt fantastisk"

3 timmar sedan
Känslorna var lika starka som för två år sedan. Men den här gången grät Rory McIlroy glädjetårar. Efter Europas Ryder Cup-seger hyllade han svenske rookien Ludvig Åberg. Förhoppningsvis är han en del av Europas lag under de kommande 20 åren, säger den nordirländske stjärnan.

Svenskorna bänkade när Arsenal premiärförlorade

idag 17:12
Antiklimax för titeljagande Arsenal. I Super League-premiären hemma mot Liverpool blev det förlust, 0–1.

Sirius makalösa vändning – Degerfors kollapsade

idag 17:10
Sirius stod för en makalös vändning hemma mot Degerfors. Fram till den 90:e minuten låg hemmalaget under med 0–2.

Chilufya frälste Häcken – slog AIK

idag 17:04
Under fyra säsonger med Djurgården tog han inte en poäng mot AIK. Nu satte Edward Chilufya sina två första mål för Häcken och sänkte Solnalaget. En skön känsla. Jag har spelat så många gånger mot AIK och aldrig gjort mål förut, säger han efter 2–0-segern.

Fortsatt tungt för Almeria efter oavgjort mot Granada

idag 16:35
Almeria har fortfarande inte vunnit en match i La Liga i fotboll den här säsongen. Det gick inte vägen på hemmaplan mot Granada heller. 3-3 (3-0) slutade matchen på Estadio del Mediterráneo på söndagen, åttonde matchen i rad utan seger för Almeria.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.