Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cabañas har lämnat sjukhuset

- 07/03/2010, 11:04 -
Den paraguayanske spelaren sköts i huvudet den 25 januari.
1 av 2

Den paraguayanske spelaren sköts i huvudet den 25 januari.

SCANPIX/AP

Salvador Cabañas har fått lämna sjukhuset.
2 av 2

Salvador Cabañas har fått lämna sjukhuset.

SCANPIX/AP

Salvador Cabañas har fått lämna sjukhuset men har kulan kvar i huvudet.

Den paraguayanske fotbollsstjärnan Salvador Cabañas har fått lämna sjukhuset. Spelaren, som blev skjuten i huvudet den 25 januari på en nattklubb i Mexiko City, har nu flyttats till ett rehabiliteringscentrum.

"Efter dagens utvärdering bestämde läkaren att Cabanas är i sådant tillstånd att han kan lämna sjukhuset för nästa steg i hans rehabilitering," sade Cabañas mexikanska klubb Club America i ett uttalande.

Den 29-årige anfallaren har dock fortfarande kulan kvar i huvudet då det anses alldeles för farligt att operera bort den.

"När det gäller hans hjärnskador går det inte att säga när han kommer att bli helt återställd. Vi vet inte när han kommer återfå förmågan att ställa frågor om vad som hände eller helt enkelt få tillbaka kontakten med omvärlden."

Cabañas minns fortfarande inte vad som har hänt.

"Han minns ingenting från händelsen eller ens vad han har ätit. Han vet varken vad som har hänt eller vart han är. Däremot minns han sitt namn, han vet att han älskar fotbollen, hur många barn han har och han kallar på sina syskon och föräldrar vid namn."