Nanne räknar med tre nyförvärv

Kalmar-tränaren vill ha tre nya offensiva spelare i truppen.


Svenska mästarna Kalmar FF:s trupp är långt ifrån komplett. Tränaren Nanne Bergstrand räknar med att ytterligare tre offensiva spelare ska tillkomma innan laget reser till spanska La Manga 25 januari, skriver lokaltidningen Barometern.

– Den intressantaste utmaningen i år blir hur snabbt vi kan bygga ett nytt lag, säger KFF-tränaren.

Förhandlingar pågår sedan en tid med en ny brasiliansk anfallare samt med Mjällby om Erton Fejzullahu. Där återstår det ännu en bit innan parterna är överens.

Kalmar FF förhandlar även med ytterligare en offensiv spelare.

– Förhoppningsvis blir det en kul överraskning så här på sluttampen. Men vi är inte i land ännu så jag kan inte säga mer än så, berättar Kjell Nyberg som temporärt sköter klubbchefsjobbet medan Svante Samuelsson är på semester, för Barometern.

Rykten florerade under onsdagen om att Fabio Augusto, 36, är på väg tillbaka till KFF, men detta vill ännu ingen kommentera.

Nanne Bergstrand nämner dock att det kan bli två nya brassar.

– Det är mycket möjligt, säger han.

KFF-tränaren tänker under 2009 utveckla det 4-2-3-1-spel som var så framgångsrikt under fjolåret.

– Vi ska bli bättre på att ställa om och på att kombinera oss fram med rättvända spelare i fart. Taktisk gör vi annars inga stora förändringar – grunderna sitter så bra.

Huruvida Kalmar kommer klara av att satsa för fullt på allsvenskan samtidigt som Champions League och Svenska Cupen, svarar Nanne Bergstrand:

– Förhoppningsvis. Men om vi måste välja så är väl cupen det som får stryka lite på foten.

Nanne vill också snabbt komma in i högt matchtempo genom att möta tufft motstånd direkt under vintern. Därför blir det två tuffa träningsläger i Spanien.

– Vi ska vara i bra form direkt på våren. Dessutom behöver vi spela fler och tuffare matcher. Det är så jag tänker nu – hur vi ska utvecklas och bli ännu bättre, säger Nanne Bergstrand till Barometern.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!