Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Idiotiskt att gå till Sverige"

Sport | 12/01/2009 07:16

Saint-Etienne stoppar Lasse Nilsson från spel i franska ligan.

Franska Saint-Etienne ställer av svenske proffset Lasse Nilsson. Han kommer inte att få spela en enda minut i klubblaget på grund av Fifas regler, som säger att en spelare endast får representera tre klubbar under ett fotbollsår. Det sätter käppar i hjulen för Nilsson, som redan spelat för Ålborg och Elfsborg under fotbollsåret.

Det är alltså en jobbig sits som Nilsson har hamnat i. Saint-Etienne, som han ännu inte har spelat för i år, kan inte använda honom innan klubben avgjort om han ska säljas eller inte i januari.

– Om de använder mig så kan de inte sälja mig. Det blir lite luddigt med tanke på allsvenskans spelschema men det är ingenting vi kan göra något åt, säger Nilsson till eurosport.se.

Klubben kan i dagsläget inte garantera honom en plats i laget och avvaktar januarifönstret för att se vilka alternativ som står till buds. Fram till dess kommer han inte spela en enda minut.

– Det är klart att det känns konstigt att springa runt och träna och laget spelar matcher. Men det är som det är och det finns inte så mycket att säga emot, säger han.

Saint-Etienne ska nu överväga vilken roll Nilsson kan erbjudas i laget. Därefter ska han ta ställning till det. Mycket pekar dock på att det blir en flytt för svensken.

– Jag har haft en bra dialog med tränaren och jag konkurrerar om fler platser i år eftersom vi spelar en mer offensiv fotboll. Jag är helt säker på att jag får speltid men frågan är hur mycket och om det är tillräckligt. Men jag är inte intresserad av några fler lån över ett halvår. Går jag igen vill jag ha ett seriöst köpbud och en permanent flytt, säger Nilsson till eurosport.se.

På frågan om Sverige är aktuellt säger han:

– Nej, det är helt uteslutet. Dels så vill jag inte flytta hem ännu och sedan vore det inte så smart att göra det av skattemässiga skäl eftersom jag var där på artistskatt i ett halvår. Det vore fullständigt idiotiskt faktiskt.

Skrivet av: