Tisdag 29 Nov
Stockholm

Ralf Edström bakom Toivonens flytt

Är polare med PSV-tränaren Huub Stevens sedan de var lagkamrater på 70-talet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag blev Ola Toivonen klar för den holländska storklubben PSV Eindhoven. Nu avslöjar Radiosportens expertkommentator Ralf Edström – som precis som Toivonen ursprungligen kommer från Degerfors – att han spelat en viktig roll i att affären blev av.

Edström känner PSV:s tränare Huub Stevens. De spelade tillsammans i PSV på 70-talet och har hållt kontakten efter karriären. I en intervju med Sydsvenska Dagbladet säger Edström att tränaren ville ha Toivonen redan förra året, till Hamburg som Stevens då tränade.

– Ola var inte mogen då. Jag bad Huub avvakta och han lyssnar på mig. Toivonen var lite för valpig och hade gjort ett ganska svagt år när han kom till Malmö FF, säger Ralf Edström.

Edström tror att det faktum att holländarna betalade så mycket för den offensive mittfältare talar för att de kommer att satsa på honom.

– Han kommer att få rejält med tid, så brukar det vara i PSV. Men visst kommer han att känna av förväntningarna. Sen hade det nog varit lättare att komma under sommaruppehållet. Nu har han en hel säsong i benen och kommer rätt in i en klubb som gått lite halvknackigt och dessutom på dåliga vinterplaner, säger ralf Edström till Sydsvenska Dagbladet.

Ola Toivonen själv tror på sina chanser i den nya klubben.

– Jag tror de är bra, annars hade jag ju inte gått hit. Här är många unga spelare, fantastiskt skickliga spelare, det ser man med en gång. Det är bara att kämpa på och visa att man vill spela, det är det enda man kan göra, säger han till Svenska Fans.

Ralf pratar holländska i Eindhoven:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.