Ralf Edström bakom Toivonens flytt

Är polare med PSV-tränaren Huub Stevens sedan de var lagkamrater på 70-talet.


I dag blev Ola Toivonen klar för den holländska storklubben PSV Eindhoven. Nu avslöjar Radiosportens expertkommentator Ralf Edström – som precis som Toivonen ursprungligen kommer från Degerfors – att han spelat en viktig roll i att affären blev av.

Edström känner PSV:s tränare Huub Stevens. De spelade tillsammans i PSV på 70-talet och har hållt kontakten efter karriären. I en intervju med Sydsvenska Dagbladet säger Edström att tränaren ville ha Toivonen redan förra året, till Hamburg som Stevens då tränade.

– Ola var inte mogen då. Jag bad Huub avvakta och han lyssnar på mig. Toivonen var lite för valpig och hade gjort ett ganska svagt år när han kom till Malmö FF, säger Ralf Edström.

Edström tror att det faktum att holländarna betalade så mycket för den offensive mittfältare talar för att de kommer att satsa på honom.

– Han kommer att få rejält med tid, så brukar det vara i PSV. Men visst kommer han att känna av förväntningarna. Sen hade det nog varit lättare att komma under sommaruppehållet. Nu har han en hel säsong i benen och kommer rätt in i en klubb som gått lite halvknackigt och dessutom på dåliga vinterplaner, säger ralf Edström till Sydsvenska Dagbladet.

Ola Toivonen själv tror på sina chanser i den nya klubben.

– Jag tror de är bra, annars hade jag ju inte gått hit. Här är många unga spelare, fantastiskt skickliga spelare, det ser man med en gång. Det är bara att kämpa på och visa att man vill spela, det är det enda man kan göra, säger han till Svenska Fans.

Ralf pratar holländska i Eindhoven:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?