Lördag 26 Nov
Stockholm

Elfsborg vann trots Svenssons skada

Elfsborg låter inte Kalmar FF slappna av i toppen av allsvenskan. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Elfsborg låter inte Kalmar FF slappna av i toppen av allsvenskan.

Trots att Anders Svensson tidigt i matchen gjorde Stefan Ishizaki sällskap på skadelistan lyckades boråsarna slå Hammarby med 1-0.

Senast framspelaren och målskytten Stefan Ishizaki. Nu spelmotorn Anders Svensson - igen. Elfsborgs skadebekymmer blir bara värre.

Men tack vare självmålet som Hammarbys mittback Christian Traoré stötte in bakom Kristoffer Björklund i den 49:e minuten kan Elfsborg ändå fortsätta att koncentrera sig på att jaga Kalmar FF, som med en match mindre spelad leder serien med en poäng.

Mötet med Hammarby var Elfsborgs första match efter beskedet om Ishizakis allvarliga knäskada - och frågan många elfsborgare ville ha svar på är hur laget ska klara guldstriden utan den kvicke, kloke högeryttern.

I stället fick de en ny fråga att grubbla på: Hur ska Elfsborg klara guldstriden utan Stefan Ishizaki - och Anders Svensson?

Landslagsmittfältaren, som förra veckan gjorde comeback efter en lårskada, tvingades utgå redan efter 20 minuter.

Någon omedelbar uppgivenhet gick inte att skönja hos hemmaspelarna, som rätt snabbt övergav sitt patenterade kortpassningsspel för ett rakare, längre spel. Det borde ha gett utdelning redan i första halvlek: Elfsborg radade upp målchanser, men lyckades inte sätta bollen bakom Hammarbykeepern Björklund.

Kanske var det där Stefan Ishizaki saknades allra mest. Trots att boråsarna har många kända namn i sin anfallsbesättning är det assistspecialisten Ishizaki som med sina åtta fullträffar är lagets bäste målskytt den här säsongen.

I stället fick hemmalaget förlita sig på gästernas självmål för de tre poängen.

Hammarby kom till start utan avstängde Louay Chanko och gjorde vad de kunde. Men det är uppenbart att laget har hamnat i en formsvacka sedan Paulinho och Petter Andersson lämnade klubben. Stockholmarna har inte vunnit på fyra matcher - senaste segern kom den 11 augusti - och mot Elfsborg märktes det varför. Gästerna fick kämpa bara för att närma sig motståndarmålet och hade förtvivlat svårt att vaska fram chanser.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.