Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Svensson borta hela året

Sport | 24/09/2008 16:19

Svenssons skada värre än befarat. Landslagsstjärnan opereras på torsdag.

Skadan som Anders Svensson drog på sig mot Hammarby under tisdagens match utesluter spel för resten av säsongen och kanske dödsstöten för Elfsborgs guldaspirationer.

Den skadedrabbade mittfältaren drog av senfästet mot bäckenbenet vilket betyder att Elfsborg och landslaget får klara sig utan sin mittfältskreatör i minst tre månader.

Svensson har sedan i början av september haft problem med skador. Först en bristning i främre lårmuskeln, sedan slog han upp skadan i sin comeback mot Malmö. Nu var olyckan framme igen. Svensson försökte spela vidare men efter tjugo minuter var han tvungen att ge upp.

Operationen kommer att utföras av Leif Swärd i Göteborg. Klubbens sjukgymnast förklarar läget.

– Senan är ju hållfastare än en muskel, men läker desto långsammare. Vi hade hoppats att det skulle läka och det har det inte gjort, säger han till klubbens hemsida.

För Elfsborgs del betyder förlusten av Svensson ännu en spik i kistan på deras jakt på det allsvenska guldet. Sedan tidigare är även lagets andra mittfältsstjärna, Stefan Ishizaki, skadad.

Skrivet av: