Erkan på plats i Besiktas

Hammarbyspelaren lånas ut ett halvår - och nobbar svenska landslaget.


Hammarbys mittfältare Erkan Zengin är på plats i Istanbul. Han lånas ut til turkiska storklubben Besiktas under sex månader, fram till säsongens slut i turkiska ligan. Sedan har klubben en option på ett köp, uppger Fotbollsverige.

Han landade under söndagskvällen och möttes av ett stort pressuppbåd som hade mängder av frågor. Erkan avslöjade för turkisk media att den före detta U21-landslagsmannen nu stänger dörren för eventuellt framtida spel i blågult.

– Jag hoppas på att få chansen i Besiktas och lyckas här i Turkiet, samt att jag vill öka mina chanser till ett möjligt landslagsspel med det turkiska landslaget, säger han till turkiska medier, enligt Fotbollsverige.

23-årige Erkan Zengin inledde sin karriär i Hammarby redan som nioåring, och har sedan debuten i A-laget 2004 gjort 92 allsvenska matcher för klubben. I landslagssammanhang har Zengin spelat för både svenska U21-laget vid 13 tillfällen, och för det turkiska U18-landslaget åtta gånger. När han i maj 2006 blev kallad till turkiska A-landslaget tackade den tekniske yttermittfältaren nej eftersom han sa sig vilja satsa på det svenska landslaget i stället. Nu har han uppenbarligen ändrat inställning.

Erkan är nöjd med valet av sin nya klubb.

– Besiktas är det lag jag hållit på sedan jag var liten och nu är jag glad över att få spela för drömklubben. När tränaren Mustafa Denizli ringde mig och var positiv över övergången var det ingen tvekan, säger han.

För Eurosport berättade Erkan Zengin i lördags om att han var ett stort Besiktas-fan som liten.

– Det fanns dagar när jag målade ansiktet i Besiktas färger, det kommer jag ihåg. Men sedan växte man upp och blev mer seriös i sitt fotbollsspelande och då var det bara Bajen som gällde, säger han.

Och även Besiktastränaren verkar vara nöjd med sin nya värvning.

– Vi har hämtat en ung och talangfull spelare till klubben då jag hoppas att Erkan Zengin kommer att tillföra en del till den turkiska fotbollen, säger Mustafa Denizli till turkisk media rapporterar Fotbollsverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!