Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4 äger Allsvenskans rättigheter

Sport | 20/01/2009 17:50

Säsongspremiären sänds i TV4:s Tipslördag den 4 april.

TV4 har köpt rättigheterna till Allsvenskan säsongerna 2009 och 2010. Det meddelar kanalen i ett pressmeddelande.

Rättighetsbolaget Kentaro har i ett avtal med TV4-gruppen, där även TV4 Sport och Canal Plus ingår, kommit överens om att "fyran" får sända hur många matcher de vill de kommande två säsongerna. Upplägget kommer se ut som så att TV4 fortsätter med sin klassiska "Tipslördag", där minst tio allsvenska matcher per säsong kommer sändas, samt att den numera lika klassiska "Veckans match" i Canal Plus fortsätter. TV4 Sport kommer i stor omfattning sända matcher från Superettan, Damallsvenskan och Svenska cupen. Dessutom kommer alla resterande matcher som vanligt att sändas i "pay-per-view".

– Det här fotbollsavtalet innebär en fantastisk och unik möjlighet för tittarna att ta del av svensk fotboll i Canal Plus, TV4 och TV4 Sport. Avtalet skapar även förutsättningar för ett fortsatt bra samarbete mellan alla parter, säger Göran Ellung, programdirektör TV4-Gruppen.

Allsvenskan får sin säsongspremiär i TV4:s "Tipslördag" den 4 april. Sedan sänder Canal Plus elva matcher redan under den första månaden.

I mars förra året utbröt ett bråk mellan Kentaro och Canal Plus, som var huvudkanalen för de allsvenska sändningarna. Meningskiljaktigheterna gällde huruvida TV4 också hade rätt att sända matcher – något som Kentaro menade och sålde sama rättigheter till "fyran" som till Canal Plus. När TV4 några månader senare köpte upp betalkanalen mildrade tvisten mellan Canal Plus och Kentaro, och det nyskrivna avtalet för TV4 gör att alla rättsliga ärenden nu är avskrivna.

Skrivet av: