Förlust för Gefle – efter sent avgörande

Gefle fick en tuff start på Europa League-kvalet. Efter att ha kvitterat till 1-1, åkte de på en straff i slutminuterna som motståndarna Dimon Tbilsi tog tillvara på. Det gick inte bättre för Kalmar FF som inte lyckades få hål på Dacia Chisnau.

GÄVLE. Gefle, som hade fått en plats i Europa League-kvalet tack vare fair play, fick det svårt i hemmamatchen mot Dinamo Tbilsi. Redan i den elfte minuten tog bortalaget ledningen genom Mate Vatsadze. Gefle försökte men lyckades inte göra något mål i den första halvleken.

I stället small det sju minuter in i den andra halvleken. Gefle fick en straff som Hasse Berggren slog i mål. Precis i slutminuterna fick Tbilsi en straff som Levan Khamaldze satte. Därmed ser det tufft ut för Gefle att vända på detta i returen.

Kalmar lyckades inte spräcka nollan

Det tredje laget som i dag kvalar till Europa League fick det inte roligare. Kalmar, som mötte det moldoviska laget Dacia Chisinau, lyckades inte få in bollen trots flera bra lägen. Matchen blev mållös.