Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Capello bryter mot sitt kontrakt - blir varnad av FA

- 22/07/2010, 15:31 -
Fabio Capello som förbundskapten.
1 av 2

Fabio Capello som förbundskapten.

Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Capello varnad av FA.
2 av 2

Capello varnad av FA.

REBECCA BLACKWELL/AP/SCANPIX

Englands italienske förbundskapten Fabio Capello blir nu varnad av sitt eget förbund för att ha bedrivit affärer utanför förbundets vetskap.

LONDON. Capello Index heter den internetsajt som de senaste dagarna har kommit till ytan. Sajten bygger på ett komplext system för betygsättning av spelare, där det är Fabio Capellos råd som står som bas för formeln. Förbundskaptenen ska själv äga ett intresse i sajten, men hävdar att han inte tjänat några pengar på företaget. Han blir nu varnad av FA för sin involvering i företaget.

– Fabio är verkligen ledsen för att det här har hänt och FA var inte alls glada att det kom ut betyg på spelare som Fabio sedan skulle ta ut, säger Pierfilippo Capello, demontränarens son och agent, till SkySports.

I press-releasen i maj stod Capello som med samarbetspartner och grundare av företaget. Detta till trots att han inte hade gått igenom sitt engagemang med FA, vilket hans kontrakt säger att han måste.

– Fabio Capello har bidragit med sitt obestridliga kunnande och erfarenhet till grunden för det här projektet, skriver Chicco Merighi, en av grundarna av Capelloindex.com på sajten.

"Svennis" var värre än Capello

Enligt Guardian är detaljerna kring affärsuppgörelsen mellan Merighi och Capello oklara och att det inte framkommer huruvida Capello tagit del av inkomsterna från företaget.

Engelsk press är konfunderade eftersom att den nurvarande förbundskaptenen i betydligt mindre utsträckning har varit involverad i promotionprojekt än vad exempelvis Sven-Göran Eriksson någonsin var. "Svennis" var bland annat engagerad i data-spel och skivor med klassisk musik.

Sajten har nu valt att ta bort all betygsättning från de engelska spelarna.