Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chanko nära Al Ahli - får guldkantat kontrakt

- 05/08/2010, 16:42 -
Louay Chanko bekräftar att det handlar om den saudarabiska storklubben Al Ahli.

Louay Chanko bekräftar att det handlar om den saudarabiska storklubben Al Ahli.

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Wanderson flyttade dit för inte så längesen. Nu har Louay "Lolo" Chanko bekräftat att han kommer göra brasilianren sällskap till den saudarabiska toppklubben, Al Ahli.– Men jag inte tänka för mycket på det. Jag har match på lördag, säger Chanko till Nyheter24.

ÅLBORG. Louay "Lolo" Chankos tid i danska Ålborg ser ut att ha kommit till sitt slut. Enligt uppgifter till Aftonbladet är den förre Hammarby-spelaren väldigt nära en flytt till den saudarabiska storklubben Al Ahli - och tjänar en rejäl säck med pengar på köpet.

Enligt tidningen har Ålborg accepterat ett bud på elva miljoner kronor för den 30-årige Chanko, som själv kommer att tjäna hela 9,4 miljoner kronor på tretton månader. Endast detaljer sägs stå i vägen för en flytt.

Spelaren själv vill dock inte yttra sig allt för mycket riktigt ännu, men bekräftar att det handlar om Al Ahli.

– Jag får ett svar i dag. Ja eller nej. Men jag inte tänka för mycket på det. Jag har match på lördag, säger Chanko till Nyheter24.

Ålborg värvade Chanko från Hammarby 2009 och lade då ut 4,5 miljoner kronor för spelaren. Nu gör de alltså en vinst på 6,5 miljoner kronor.

Tidigare under sommaren såldes Gais-anfallaren Wanderson till just samma klubb. Men då fick den allsvenska klubben 15 miljoner kronor.