Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brasilien och Dunga nobbade Amauri

- 27/01/2009, 17:29 -

Juventus brasse fanns inte med i truppen som spelar mot Italien den 10 februari.

Amauris val av nationalitet har varit en het fråga de senaste månaderna. Juventus gänglige anfallare har fortfarande möjligheten att välja om han vill spela för Brasilien eller Italien. Nu kan Brasiliens förbundskapten Carlos Dunga ha gjort valet för honom när han valde att inte ta med Amauri i truppen mot just Italien.

– Amauri är en spelare som många lägger mycket uppmärksamhet på och det skulle betyda alldeles för mycket press på honom om han spelade mot Italien, sa Dunga på presskonferensen i dag.

Istället för Amauri valde Dunga att satsa på bland andra fyra anfallsspelare som spelar sin europeiska toppfotboll i Milano.

–Vi måste vänta på rätt tid. Vi har Lus Fabiano, som är Sevillas bästa spelare, Adriano, Pato, som är inne i en bra period i Milan, Och Robinho som spelat bra under en lång tid nu.

Dessutom är Milans Ronaldinho återigen med i truppen efter tre matchers frånvaro.

– Vi visste att vi kunde räkna med honom efter att han spelat några matcher med Milan, sa Dunga som också tog med Kaká i truppen.

Matchen mot Italien kommer att spelas på Arsenals hemmaarena, Emirates Stadium, i London.

– Italien är en motståndare som jag har stor respekt för. Matcher mot Gli Azzurri blir aldra gamla, oavsett om det är en vänskapsmatch eller avgörande i VM.

Skrivet av: