Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Keane ut - Jenas eller Lennon in?

Sport | 28/01/2009 09:44

Enligt engelsk media har Liverpool och Tottenham inlett förhandlingar för att lösa varsitt problem.

Frågan om Robbie Keanes vara eller icke vara i Liverpool kan snart vara besvarad. Med fyra dagar kvar innan övergångsfönstret stänger rapporteras det att Liverpool och Tottenham inlett förhandlingar som kan innebära slutet för den underpresterande irländarens tid hos Premier League-tvåan.

I går fick Liverpooltränaren Rafa Benitez frågan om han vill sälja Keane. Men lyckades ducka.

–Uppenbarligen är han vår spelare och är med i truppen i morgon, så är det. Jag vill se honom göra mål. Jag behöver inte sälja några spelare. Vi är i en kamp om titlen och jag vill behålla alla mina spelare. Vi behöver inte sälja någon, sa han till The Independent.

Enligt The Independent vill Liverpoolmanagern ändå göra sig av med Keane som han själv lockade över till Liverpool, men endast om han får något i utbyte. Det är där Keanes förra arbetsgivare, Tottenham, kommer in i bilden. Tottenhammanangern Harry Redknapp har sedan han tog över klubben den 26 december redan köpt två anfallare och vill nu även få "hem" Keane. För att förmå Liverpool att sälja sägs Redknapp ha erbjudit antingen Jermaine Jenas eller Aaron Lennon som en del av övergångssumman.

Det är inte första gången Lennon nämns som lockbete. Den sylvasse högermittfältaren användes som lockbete redan för en månad sedan, men då hade Benitez fortfarande kvar förtroendet för Keane. Det var då det. I dag är situationen ohållbar. Keane får numera sällan chansen och när han väl befinner sig på plan misslyckas han i samarbetet med Steven Gerrard och Fernando Torres.

Allt var frid och fröjd för ett halvår sedan

Skrivet av: