Victory för Romario.
Victory för Romario. - Foto: Felipe Dana

Socialisten Romario in i parlamentet

Fotbollsstjärnan Romario hävdar fortfarande med bestämdhet att han har gjort över 1 000 mål under sin 23 år långa karriär. Nu ska han fortsätta slåss för andra mål - i det brasilianska parlamentet. Tillsammans med en clown.


Romarios 1000 mål?

Romario hävdar envist att han stått för fler än 1 000 mål under sin långa och framgångsrika karriär. Vad han däremot inte väljer att medge är att 200 av dessa mål gjordes i bland annat juniorsammanhang och i träningsmatcher.

– Det där är enligt hans egen inofficiella räkning som inkluderar, träningsmatcher, välgörenhetsmatcher, kompismatcher i bakgården och Pro Evolution Soccer till Playstation, skriver The Guardians Paul Doyle.

RIO DE JANEIRO. Romario, världens bäste spelare 1994 tar nu plats i det brasilianska parlamentet.

Där ska han arbeta med idrottsrelaterade frågor och handikappades rättigheter för det socialistiska partiet (Partido dos Trabalhadores).

Utöver Romario fick även clownen Francisco Everardo Oliveira tillträde till parlamentet. "Tiririca" gick till val med sloganen;

"Rösta på Tiririca, det kan inte bli värre än vad det redan är." Dessutom menar clownen att han fortfarande inte har en större insikt i vad en lagstiftare faktiskt gör.

Än mer intressant blev valet tack vare att Romarios gamle anfallspartner under VM-1994, Bebeto, också valde att ställa upp i parlamentsvalet. Bebeto gick till val för det demokratiska arbetarpartiet - en direkt konkurrent till socialistpartiet.

Simon Bank poserade denna fråga på sin blogg; "Vem ur den svenska 1994-truppen hade ni kunnat tänka er att rösta på?".

Frågan är vem ur det brasilianska 94-laget som inte kommer att ha tillträtt till parlamentet.

Sverigedödaren Romario är redan där, vaggdansaren Bebeto är där, näste man kan bli den numera lediga Dunga?

Det kan ju inte bli värre än vad det redan är.

Se Romarios 20 snyggaste mål genom den 23 år långa karriären.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.