Bois fick sina cash - attackerar nu Fifa

Det tog över två år för Landskrona att få sina pengar för Alexander Farneruds övergång.


När Landkronas Alexander Farnerud såldes till Strasbourg ingick en vidareförsäljningsklasul i avtalet. När nye landslagsstjärnan Farnerud sedan gick till Stuttgart 2006 innebar det att Landkrona inkasserade ytterligare 1,5 miljoner kronor för sin guldklimp. Glädjen varade inte länge då Farnerud-pengarna aldrig dök upp. Förrän nu.

Men fortfarande har klubben inte fått några pengar för Kevin Amunekes övergång till portugisiska Vitoria Setubal. Den övergången skedde 2006 och var också på 1,5 miljoner kronor. Sedan dess har Amuneke redan hunnit återvända till Sverige för en ny sejour.

Att det dröjer över två år för att få pengar för en spelare är Fifas fel. Det säger sportchefen Mats Aronsson.

– Det är ju orimligt att det ska ta två år att få betalt.

– Det är totalt värdelöst det här. I Sverige finns en elitlicensnämnd och här görs avstämningar varje år då klubbarna inte får ha skulder. Internationellt så är det en för stor koloss. Det är för många ärenden och Fifa är en alldeles för stor organisation som inte klarar av det man åtagit sig att göra, säger Aronsson till Eurosport.

– De regler som finns måste gälla oavsett land eller förbund. Klarar man inte ekonomin så ska man degraderas. Nu hoppas jag att Fifa ska dela ut det här på respektive federation så att Uefa får ta hand om det europeiska.

Konflikten över Farnerud har skapat otroligt mycket frustration i Bois-lägret. Nu förflyttas fokuset på Amuneke.

– Det är inga konstigheter med avtalet utan de har helt enkelt inte betalat. Nu säger Fifa att de ska ta upp det i sitt nästa sammanträde men det kan ju ta ett par månader innan de sammanträder. Sen ska de meddela domen och skicka ut underlag så det kan ta allt från tre till över sex månader till.

– Det är som att slåss med väderkvarnar det här, säger Aronsson till Eurosport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!