Söndag 18 Apr
Stockholm

Ögonvittnen: "Polisen mördade fotbollssupportern"

Det var under matchen mellan San Lorenzo och Velez i den argentinska högstaligan som tragedin var framme.
Det var under matchen mellan San Lorenzo och Velez i den argentinska högstaligan som tragedin var framme. Foto: Faksimil

Det råder delade meningar kring hur San Lorenzo-supportern Ramon Aramayo gick ur världen. Ögonvittnen hävdar att övervåld från polisen tog död på honom - polisen hävdar hjärtinfarkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mordet i Rom

Gabriele Sandri stod enligt vittnen och rökte en cigarett i lugn och ro utanför Roms olympiastadion när polisen sköt ihjäl honom. Två skott avfyrades för den polis som sedermera blev åtalad för mordet.

Ett skott ven i väg genom luften. Det andra träffade Sandri i nacken. 28-åringen dog på plats.

BUENOS AIRES. Fotbollen har genom åren skakats av mord, dråp och läktarskandaler. Så sent som 2007 sköts bland annat Laziosupportern, Gabriele Sandri, kallblodigt till döds av kravallpolis i centrala Rom.

Nu har nästa stora förmodade supportermord gripit fotbollsvärlden.

Det var under matchen mellan San Lorenzo och Velez i den argentinska högstaligan som tragedin var framme.

Ramon Aramayo var mitt i det folkhav som fick säkerhetsstängslen att ge vika. San Lorenzos supportrar plöjde ner för de branta läktarna, men enligt uppgifter gick allt förhållandevis lugnt till. Fram tills polisen valde att gripa in.

Polisen ville kroppsvisitera Aramayo men han vägrade. På grund av det tumult som rådde är det fortfarande oklart vad som skedde härnäst. Men ögonvittnen gör gällande att det handlar om övervåld från polisernas håll. Poliserna å sin sida hävdar att Ramon Aramayo dog på grund av en hjärtinfarkt.

Det enda som står klart är att Aramayo hittades livslös på marken.

Brist på respekt

Konsekvenserna efter mordet i Italien blev förödande för allmänhetens respekt till polisväsendet. Situationen är fortfarande inte löst - även om ett förbud för vissa bortasupportrar att gästa vissa arenor har införts.

Det är vid skrivande stund fortfarande oklart om San Lorenzos fans kommer protestera eller ta till med mer våld inför stundande matcher.

Dock cirkulerar det enligt argentinsk press runt uppgifter om att en stor aktion ska riktas mot Buenos Aires poliser. Men det har ännu inte verifierats.

Se bilder från kravallerna här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela