Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Maradona tar över klubb i Dubai

1 av 3

Fto: AP/Scanpix

2 av 3

Foto: AP/Scanpix

Fran Yeste innan han hamnade i Dubai.
3 av 3

Fran Yeste innan han hamnade i Dubai.

Alvaro Barrientos/Scanpix

Sport | 17/05/2011 16:23

I förra veckan kickade han boll med Tjetjeniens blodsbesudlade president Kadyrov. Nu har Maradona hittat ett nytt jobb som tränare för Dubailaget al-Wasl.

Efter ett förvånansvärt taffligt trixande inför filmkamerorna skrev Diego Maradona på kontraktet med klubben. Inga detaljer är officiella – det blir de först när Maradona är tillbaka i Dubai om en månad.

– Kontraktets värde är värdigt hans status och rykte som legendar, säger klubbens vice ordförande Marwane Ben Bayatt enligt AP.

Maradonas tränarmeriter är inte så mycket att skryta med – men mannen som många anser är världens bästa spelare genom tiderna har många fans även som tränare. I Argentina har det redan startas en al-Wasl-fanclub, med en bild på Maradona insprängd i Dubaiklubbens klubbmärke som symbol.

I laget återfinns mest inhemska spelare. Undantaget är före detta Athletic Bilbao-spelaren Fran Yeste, som fortfarande verkar ha ett gott öga för spelet.