Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maradona tar över klubb i Dubai

1 av 3

Fto: AP/Scanpix

2 av 3

Foto: AP/Scanpix

Fran Yeste innan han hamnade i Dubai.
3 av 3

Fran Yeste innan han hamnade i Dubai.

Alvaro Barrientos/Scanpix

Sport | 17/05/2011 16:23

I förra veckan kickade han boll med Tjetjeniens blodsbesudlade president Kadyrov. Nu har Maradona hittat ett nytt jobb som tränare för Dubailaget al-Wasl.

Efter ett förvånansvärt taffligt trixande inför filmkamerorna skrev Diego Maradona på kontraktet med klubben. Inga detaljer är officiella – det blir de först när Maradona är tillbaka i Dubai om en månad.

– Kontraktets värde är värdigt hans status och rykte som legendar, säger klubbens vice ordförande Marwane Ben Bayatt enligt AP.

Maradonas tränarmeriter är inte så mycket att skryta med – men mannen som många anser är världens bästa spelare genom tiderna har många fans även som tränare. I Argentina har det redan startas en al-Wasl-fanclub, med en bild på Maradona insprängd i Dubaiklubbens klubbmärke som symbol.

I laget återfinns mest inhemska spelare. Undantaget är före detta Athletic Bilbao-spelaren Fran Yeste, som fortfarande verkar ha ett gott öga för spelet.