Sepp Blatter är en man under press.
1 av 5
Sepp Blatter är en man under press. - Foto: Alessandro Della Bella/SCANPIX
Pressuppbådet i Zürich är enormt.
2 av 5
Pressuppbådet i Zürich är enormt. - Foto: Alessandro Della Bella/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Alessandro Della Bella/SCANPIX
Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft vet ingenting.
4 av 5
Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft vet ingenting. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Lars-Åke Lagrell är på plats i Zürich tillsammans med kollegorna Susanne Erlandsson och Mikael Santoft.
5 av 5
Lars-Åke Lagrell är på plats i Zürich tillsammans med kollegorna Susanne Erlandsson och Mikael Santoft. - Foto: Fredrik Persson/SCANPIX

Fifakaoset fortsätter - SvFF på plats vet ingenting

Svenska Fotbollförbundet har skickat ner tre representanter till Zürich.


ZÜRICH. Det råder allmänt kaos i det internationella fotbollförbundet Fifa. Under tisdagseftermiddagen drar den årliga kongressen igång, där även Svenska Fotbollförbundets tre representanter ska närvara. De medger dock att de är helt ovetandes om exakt alla turer i en av de största skandalerna i Fifas historia.

– Nej, vi har verkligen ingen aning vad som sker här nere. Vi ska iväg på invigningen och ett kort seminarium inom kort och vi förväntar oss att bli fullt informerade då, säger SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft till Nyheter24.

Vad som har föranlett det allmänna kaoset är vid det här laget vida känt. Sepp Blatters enda motkandidat till posten som Fifas president Mohammed bin Hammam avstod sin kandidatur för att sedermera bli avstängda av Fifas etiska kommitté misstänkta för mutbrott.

Kort därefter blev även hans vapendragare, tillika förbundets vice ordförande, Jack Warner avstängd. I samma veva uppdagades även ett mejl som förbundets generalsekreterare Jerome Valcke skickat till Warner där det klart och tydligt står att Valcke är av uppfattningen att Qatar köpte till sig VM-slutspelet 2022.

Samtidigt friades Sepp Blatter från alla anklagelser av samma etiska kommitté och det var då hela helvetet bröt loss. Ett helvete som fick sin kulmen när presidenten höll en presskonferens utan att svara på en enda fråga.

Under tisdagen blev det offentligt att det engelska fotbollsförbundet FA helt vill skjuta upp presidentvalet som ska ske i Fifa-kongressen under onsdagen.

Och det är med den bakgrunden som Mikael Santoft, Susanne Erlandsson och Lars-Åke Lagrell befinner sig i Zürich och känner sig en aningen förvirrade:

– Oj, det låter inte alls särskilt bra, säger Santoft på telefon från sitt hotellrum och fortsätter:

– Vi vill inte ta ett ställningstagande kring FA:s beslut innan vi verkligen vet vad det är som har hänt. Men det låter inte bra. Och just nu vet vi förmodligen mindre än vad ni journalister gör, avslutar Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare för Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!