Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: Han är allsvenskans största citatmaskin

1 av 5

ADAM IHSE/SCANPIX

2 av 5

Leif R Jansson/SCANPIX

3 av 5

ADAM IHSE/SCANPIX

4 av 5

PAUL MADEJ/SCANPIX

5 av 5

Patric Söderström/SCANPIX

Sport | 21/06/2011 20:27

De droppar de bästa citaterna i Sverige.

Att kunna leverera på planen är det viktigaste. Men att kunna göra det även utanför är ett väldigt stort plus.

Tyvärr kryllar det inte av citatmaskiner i Sverige. Men Nyheter24 har ändå valt ut lirarna som gång på gång roar oss med sina helt spontana flosklar, sågningar och annorlunda hyllningar.

5. Martin Mutumba - "Mannen"

Det var en gång i tiden som AIK:s Martin Mutumba inte krävde 1 500 - 2 000 kronor för en intervju. Och då, när mikrofonerna var riktade mot honom, briljerade han faktiskt.

Speciellt när Solnaklubben tog guld sommaren 2009. Men kanske borde medierna ha tagit betalt av honom för varje gång han använde ordet "mannen"?

4. Christer Youssef - Den glade Difaren

Det har gått horribelt uselt för Djurgården i flera säsonger. Men trots det lyckas Christer Youssef ändå ställa upp på alla intervjuer med ett brett leende.

Hur det kommer sig är ett stort mysterium. Speciellt då han jämt och ständigt lockar fram skratt hos alla fansen, men även journalisterna.

"Lär dig uttala spelarnas namn"

3. Tobias Hysén - precis som farsan

Äpplet föll verkligen inte långt från trädet. Precis som farsan Glenn har Tobias Hysén förmågan att lägga kaxiga och fräcka kommentarer - och bli älskad för det.

2. Henrik Rydström - den förre konungen

Kalmars Henrik Rydström dominerade länge och var ensam om att sitta på citattronen.

Men i dag har han tappat lite, även om han fortfarande är enorm när det gäller att snacka. Och kanske roligast när han sågar sina motståndare.

1. John Alvbåge - Målisen med tungan

Örebro-målvakten är bäst - ingen protest. Den här liraren har visat att han är oslagbar när det kommer att framför allt mosa sina motståndare - men även sig själv.

Självdistans när den är som bäst, ingen tvekan om saken.

Citatmaskinen in action