Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Datainspektionen: "Det finns inget prejudikat"

Datainspektionen menar att det inte finns något som talar för att alla klubbar får lagen om personuppgiftslagring hävd.
1 av 1

Datainspektionen menar att det inte finns något som talar för att alla klubbar får lagen om personuppgiftslagring hävd.

Pressbild

Sport | 30/06/2011 15:53

Datainspektionen hävdar att det inte finns något som säger att samtliga klubbar ska få lagen mot personuppgiftslagring hävd.

STOCKHOLM. Under torsdagen blev det klart att samtliga klubbar anslutna till föreningen Svensk Elitfotboll ska ansöka om samma hävning av lagen om personuppgiftsregistrering, som Djurgården sedan tidigare fått dispens från.

– Men bara för att Djurgården har fått den lagen hävd, betyder inte det att samtliga lag kommer att få samma dispens, säger Catharina Fernquist som arbetar som chef för "team näringsliv" på Datainspektionen, vilket är det team som ska fatta beslutet.

Datainspektionen tittar på varje enskilt fall när de ska fatta beslut av den här magnituden. Bland annat ska Fernquist och hennes kollegor analysera huruvida samtliga klubbar har tillräckligt med problem med huliganer för att få samma dispens som Djurgården fick.

– Vi måste noga gå igenom hur det ser ut för varje enskild förening. Har de problem överhuvud taget? Så det finns inget som säger att beslutet angående Djurgården direkt betyder att alla klubbar kommer få samma dispens, säger hon till Nyheter24.