Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Sveriges formbesked: 2-1 mot USA

1 av 2

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

2 av 2

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Sport | 06/07/2011 22:35

Australien väntar i kvartsfinal efter gruppsegern.    

WOLFSBURG. Sverige gjorde sin bästa match i turneringen mot USA, forsätter de spela såhär kan det räcka hela vägen. Matchen började som de andra matcherna - Lotta Schelin gjorde allt rätt och sprang sig fri, för att skjuta rakt på målvakten. Men i den 16 minuten fick hon revansch när hon snodde bollen för att sen bli kapad av samma försvarare. Straffen förvaltade Lisa Dahlkvist med en sträckt vrist i krysset.

2-0 stängde matchen

När Nilla Fischer pangade in en frispark via muren in i mål i den 35 minuten, avgjordes matchen. Pia Sundhages USA reducerade visserligen genom Amy Wambach, men segern var aldrig hotad. Nu slipper Sverige Marta och Brasilien i kvartsfinalen.

Det blir istället betydligt lättare motstånd i form av överraskningen Australien som sensationellt slog ut Norge tidigare under onsdagen. Tar Thomas Dennerby inte Sverige till en medalj nu, så gör han det aldrig.