Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sveriges formbesked: 2-1 mot USA

- 06/07/2011, 22:35 -
1 av 2

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

2 av 2

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Australien väntar i kvartsfinal efter gruppsegern.    

WOLFSBURG. Sverige gjorde sin bästa match i turneringen mot USA, forsätter de spela såhär kan det räcka hela vägen. Matchen började som de andra matcherna - Lotta Schelin gjorde allt rätt och sprang sig fri, för att skjuta rakt på målvakten. Men i den 16 minuten fick hon revansch när hon snodde bollen för att sen bli kapad av samma försvarare. Straffen förvaltade Lisa Dahlkvist med en sträckt vrist i krysset.

2-0 stängde matchen

När Nilla Fischer pangade in en frispark via muren in i mål i den 35 minuten, avgjordes matchen. Pia Sundhages USA reducerade visserligen genom Amy Wambach, men segern var aldrig hotad. Nu slipper Sverige Marta och Brasilien i kvartsfinalen.

Det blir istället betydligt lättare motstånd i form av överraskningen Australien som sensationellt slog ut Norge tidigare under onsdagen. Tar Thomas Dennerby inte Sverige till en medalj nu, så gör han det aldrig.