Dra till Ryssland (!) - Här är spelarna vi aldrig mer vill se

- 22/08/2011, 12:12 -
Samir Nasri, dra till Ryssland eller motsvarigheten i Manchester.
1 av 5

Samir Nasri, dra till Ryssland eller motsvarigheten i Manchester.

Tom Hevezi/SCANPIX

Personen till vänster på bilden, även kallad Daniele Bonera, bör inte ha något som helst att göra i det där sällskapet att göra.
2 av 5

Personen till vänster på bilden, även kallad Daniele Bonera, bör inte ha något som helst att göra i det där sällskapet att göra.

Nousha Salimi/SCANPIX

Vet inte om Mattias Asper missade ICQ-meddelandet från 90-talet som vill ha tillbaka sina byxor.
3 av 5

Vet inte om Mattias Asper missade ICQ-meddelandet från 90-talet som vill ha tillbaka sina byxor.

Patric Söderström / SCANPIX/

Adebayor har mer eller mindre ingenting att göra på en fotbollsplan.
4 av 5

Adebayor har mer eller mindre ingenting att göra på en fotbollsplan.

Jon Super/SCANPIX

Sharbel Touma kan vara allsvenskans minst uppskattade lirare?
5 av 5

Sharbel Touma kan vara allsvenskans minst uppskattade lirare?

Andreas Hillergren / SCANPIX /

Nyheter24 listar, apropå Samuel Eto'os underliga flytt till ryska Anzhi Makhachkala, spelarna vi gärna vill ska gå under radarn och försvinna från teveskärmarna.

MACHATJKALA. Samuel Eto'o ryktas nu vara otroligt nära att skriva på för den ryska klubben Anzhi Makhachkala. En deal som i sådana fall skulle innebära att kameruanen blir världens bäst betalda fotbollsspelare.

En annan konsekvens är att vi nu förmodligen sett Eto'o i teverutan för sista gången. Vilket är väldigt olyckligt.

Däremot hade det varit fruktansvärt skönt att slippa skåda någon nedanstående fotbollsspelare på en äkta gräsmatta i närheten av dig eller på teverutan i vardagsrummet.

Anledningarna går isär, men den övergripande kontentan är att de trots allt förstör mer än vad de förgyller.

Mattias Asper - Målvakt

Det här med mjukisbyxor var mysigt 1990-nånting, back in the days. Likt ett vandrande kickersgäng drar den tidigare AIK-keepern i ensam majestät ner klädbetyget för hela allsvenskan. Minns ni Lars Lagerbäck i träningsoverall - den känslan.

Dani Alves - Högerback

Få figurer i världsfotbollen framkallar samma kräkreflexer som brassen på Barcelonas högerkant. Genom ett gestikulerande som får Francesco Totti att se ut som en stel svensk, bränner han symptomatiskt upp all sympati som byggs upp genom sitt fina samspel med Leo Messi. Nyheter24 uppmanar Alves att avstå de Blaugrauna färgerna.

Carles Puyol - Mittback

Allvarligt, klipp dig eller dra till Ryssland och skaffa dig den universiella forna Sovjet-frisyren. Snagg på sidorna och endast någon millimeter längre på hjässan. Tänk Steven Gerrard så förstår ni vad jag syftar på.

Daniele Bonera - Mittback

Oavsett var sympatierna ligger i stövellandet där nere bland maffiakåkarna och de flödande droger är det ett fabulöst spektakel att se Daniele Bonera försöka spela fotboll. Någonstans får man ångest över att mannen drar in mer stålar på en vecka än vad jag kan spara under en tioårs-period. Framför allt med tanke på att mina försök till offsidefällor - åtminstone någon gång - skulle gå hem.

Ashley Cole - Vänsterback

Det bör ligga i Ashley Coles intresse att sätta sig på den transibiriska järnvägen och håva in storkovan innan ålderns höst gör sig påmind bland otrohetsskandaler eller på Chelseas vänsterkant.

Samir Nasri - Högermittfältare

Det här med att spela när man har hjärna och hjärta någon helt annanstans kan få förödande konsekvenser. Nasris insats i förlusten mot Liverpool kan endast likställas med Vidkun Quislings kapitulering inför den tyska offensiven för sisådär 70 år sedan.

Sharbel Touma - Innermittfältare

Kommentar överflödig.

Anders "Taco" Svensson - Innermittfältare

För att vi gemene lekmän ska kunna ta allsvenskan seriöst bör vi snart stänga av landslagsmän från ligan. Taco lallar runt bland stelkrampsopererade landsmän på plastgräsmattor omgärdade av Sovjet-liknande läktare. Varför då inte flytta till just Ryssland och faktiskt tjäna en sista liten hacka i karriären och samtidigt göra oss andra en tjänst?

Nani - Popmusiker

Maken till en mer gnällande fotbollsspelare är svår att finna. Nani, som anlände till Manchester United från Jackson 5, har gjort sig ovän med samtliga supportrar i Premier League - däribland sina egna.

Emmanuel Adebayor - Anfallare

Vägrade först att spela VM 2010 på grund av magra bonusar från det togolesiska förbundet. Han dumpade Arsenal när skon klämde som hårdast, pengarna i Manchester lockade mer. Därifrån drog han till marängerna i Madrid och nu, alldeles nyligen, skrev han på ett låneavtal med Tottenham. Ja, det finns namn för spelare som Adebayor, men de gör sig inte särskilt bra på print.

Samuel Eto'o - Anfallare

Inte för att man kan ha särskilt mycket negativt att säga om den pricksäkra kameruanen, men att vända karriären ryggen på toppen av sin förmåga bör, och ska, kritiseras.