1 av 2
- Foto: Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Manchester United räddades av Ryan Giggs

Veteranen räddade United med ett drömmål, i en match som dominerades av Benfica.


Grupp C

I kvällens andra maych i Grupp C besegrade schweiziska FC Basel, rumänerna i Otelul Galati. 1-0 slutade matchen efter att Fabian Frei hade skjutit 1-0 i matchens 39:de minut och Alexander Frei gjort 2-1. En viktig seger för Basel som nu har kopplat greppet om Europa League-platsen och är med och slåss om vidare avancemang.

LISSABON. Från minut ett var det hemmalaget som dominerade. Framburna av exatiska fans på Estadio de Dragao rev Pablo Aimar och compani stora hål i United-försvaret.

I den 25:de minuten skulle Benfica få utdelning. Nicolas Gaitan smekte i väg en krossboll till skyttekungen Oscar Cardozo som tog ner den på brösten, gjorde bort vikarierande mittbacken Johnny Evans och placerande den utom räckhåll för Anders Lindegaard.

Petade De Gea

Den danska tonåring petade dagen till ära David De Gea, och ska ha all heder för sin insats. Efter målet tryckte Benfica på för 2-0 och mål skulle det bli... För United. För evigt unge Ryan Giggs drev upp bollen och avlossade ett fruktansvärt vänsterskott precis när han ska passera straffområdeslinjen. Bollen sitter i bortre krysset och Benficas Artur har inte en chans.

Kunde försvara poängen

Som en blixt från klar himmel - 1-1 minuten före halvtid. Ett mål som får Benfica att tappa rytmen. Ett b-betonat United kan försvara poängen, ett resultat som de kan och ska vara nöjda med. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!