1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Ödesmatch för Gasperini och Enrique

Två tränare som slåss för sina jobb möts ikväll på Giuseppe Meazza.  


Mardrömsinledningen

ROMA:

Europa League-kvalet

Roma - Slovan Bratislava 1-1.

Slovan Bratislava - Roma 1-0.

Serie A: Roma - Cagliari 1-2. 

INTER

Serie A: Palermo - Inter 4-3.

Champions League

Inter - Trabonzpor 0-1.

MILANO. De två nya tränarna är i samma sits inför kvällens ödematch - serieinledningen har varit fullständigt katastrofal för både Inter och Roma. Intertränaren Gian Piero Gasperini har inlett med att förlorat mot Palermo i ligan, mot Trabonzpor i Champions League och har redan tvingats att backa från sin taktik med trebackslinje. Samma taktik som tog honom från Genoa till Inter.

Förra Barcelona-spelaren, Luis Enrique åkte ut ur Europaspelet redan i kvalet, har bråkat med storstjärnan, ikonen och romsonen - Francesco Totti. När serien sen drog i gång så sänktes man - otroligt nog - av förra mjällbyspelaren Mohamed El Kabir i 2-1 förlusten mot Cagliari.

Förlust = sparken  

Men värst är nog situationen hos Inter. Presidenten Massimo Moratti kräver resultat och inter-tränaren är pressad inför kvällens match.

- Vi tror på det här projektet. Vi måste hitta vårt spel och vår organisation. Om jag snart står utan jobb? Det är upp till Moratti att bestämma och han har varit rättvis mot mig såhär långt, sa Gasperini till italiensk press.

Under presskonferensen betonade Gasperini hela tiden att det bara är säsongens andra match och valde istället att lyfta fram en spelare inför Roma-matchen.

- Wesley Sneijder är en playmaker som kan göra vad som helst på mittfältet. En fantastisk spelare.

Totti tog ut laget på middag

I Rom-lägret så manar Enrique till tålamod. Han är i början av sitt projekt och "han försvinner när förtroendet gör det" som han själv beskriver det. Tränaren och Totti har lagom till stormatchen löst sin problem. För att samla trupperna tog Totti ut hela laget på middag.

- Han ide var jättebra och det var bra för sammanhållningen att de genomförde den, sa Enrique till en samlad press.

Luis Enrique bygger ett helt nytt lag och har mer tid på sig att få ihop det. Gasperini har det inte och kan få sparken om de förlorar ikväll.

Matchen visas i TV4 sport med start klockan 20.40. 

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!