Måndag 20 Sep
Stockholm

Bärkroth: "Ett fullsatt Söderstadion är en fördel för oss"

1 av 2
2 av 2

En av superettans hetaste spelare Nicklas Bärkroth är självsäker inför derbyt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nicklas Bärkroth om...

Nästa säsongen: "Nu spelar jag i Brommapojkarna. Då komcentrerar jag mig på det, men det är klart att jag vill spela i Allsvenskan nästa säsong, det kan jag vara öppen med".

Stockholm: "Det är som Göteborg, fast ett par snäpp större bara. Har ett par polare här sen tidigare och har fått en lägenhet i Sundbyberg - nära till stan och till Grimsta. Trivs grymt bra".

Nicklas Bärkroth

Född: Den 19 januari, 1992 i Göteborg. 19 år gammal.

Debut: Blev allsvenskans yngsta spelare någonsin när han gjorde debut 15 år, sju månader och fjorton dagar gammal för IFK Göteborg mot just Brommapojkarna, 2007.

Kuriosa: Son till Robert Bengtsson-Bärkroth som gjorde över 230 allsvenska matcher för Västra Frölunda och Örgryte.

 

STOCKHOLM. Hammarby möter i säsongens viktigaste match Brommapojkarna på Söderstadion. Nicklas Bärkroth tog under transferfönstret steget från IFK Göteborg till Brommapojkarna. Från storpublik till... ingen publik.

- Hammarby borta, över 7000 personer på läktarna. Det ska bli riktigt häftigt, storpublik är ju inget man är bortskämd med direkt..., säger Nicklas Bärkroth till Nyheter24.

Ja, hur kul är det att spela hemma med BP?

- Det är ju roligare att spela inför mer åskådare. Men det var något jag var införstådd med när jag bytte. Jag gick till BP för att jag visste att de satsade på yngre spelare och det har funkat bra.

Hammarby spelar med kniven mot strupen och det kommer antagligen vara fullsatt. Är det en fördel eller nackdel för er?

- Jag tror det är en fördel. Hammarby kommer vara nervös och göra misstag som de inte hade gjort annars. Vi är i bra form och kan spela utan press. Jag tror vi tar det.

Brommapojkarna jagar tredje raka

Efter en tuffare period har Brommapojkarna hittat formen. Till Söderstadion kommer de med två raka segrar. Västerås avfärdades på hemmaplan med 4-1 och Qviding borta med 2-0. 

- Vi har spelat med samma elva nu ett par matcher och nu rullar det på. Om jag inte är helt fel ute så har vi chans på kvalplats uppåt om vi fortsätter vinna, men det är klart vi tittar neråt till att börja med. Först ska vi säkra kontraktet.

Det tog ett par matcher för han - men nu dominerar Nicklas Bärkroth på plan. Drömmålet mot Västerås följdes upp av ett nytt mål mot Qviding. Och med sig till matchen mot Hammarby tar han med sig ett ordentligt självförtroende.

- Jag tror att vi kommer vinna med 3-0 och att jag gör två.

Hammarby - Brommapojkarna startar klockan 17.00.

Kommentera
Kopiera länk
Dela