VIDEO: Spelarna springer för livet när publiken invaderar planen

Derbyt mellan Zrinjski Mostar och Velez Mostar i Bosnien och Hercegovina förvandlades till en mardröm för gästerna, som attackerades av hundratals arga fans.


MOSTAR. Onsdagens hatmöte mellan HSK Zrinjski Mostar och Velez Mostar i Bosnien och Hercegovina spårade ut helt och hållet. I slutskedet av matchen lyckades de rödklädda gästerna göra mål - vilket fick hemmalagets galna fans att storma planen och jaga Velez-spelarna.

- Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är fortfarande i chock. Vi var inställda på att bjuda publiken på en underhållande fotbollstillställning, men det spårade ur helt och hållet. Det var som en skräckfilm, säger den skakade bortaspelaren Dzenan Durakovic till Nyheter24.

Vad var det som hände?

– Jag satt på bänken när (Riad) Demic gjorde målet. När vi skulle fira målet såg jag att runt 100 stycken Zrinjski-fans tog sig in på planen. Jag kommer aldrig att glömma det som hände. Vi sprang för våra liv, berättar den 21-årige mittfältaren.

Religion, politik och hat

Båda klubbarna kommer från staden Mostar - en stad som är kluven i två. Medan Zrinjski tillhör den kroatiska stadsdelen, tillhör Velez den bosniska. Onsdagens cupmatch visade att hatet - trots att inbördeskriget tog slut för längesedan - fortfarande är påtagligt stort.

– Jag fattar inte att nationalismen och hatet är kvar i det här landet. All detta hat är baserad på religionen. Det har gått 16 år sedan kriget tog slut här, men det verkar som att hatet är kvar, säger Durakovic till Nyheter24.

Turligt nog hann de attackerade spelarna springa in i omklädningsrummet innan någon blev skadad på riktigt. Men det var några som blev rejält omtumlade.

Se fansen attackera bortalaget:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!