Måndag 6 Dec
Stockholm

Kviborg: "Säsongen har varit ett potpurri av horribla beslut"

"
". Foto: Oskar Norrman

KRÖNIKA. Christopher Kviborg summer den snart avslutade säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kviborg:

Här hittar ni en kort summering av allt det Christopher Kviborg kommer att skriva kring. Ingen går säker, sågningar kommer att levereras, men även några enstaka hyllningar när det passar.

Här finner ni Christopher Kviborg på twitter.

Årets allsvenska serie är till det närmast över. Det har varit ett extremt konstigt svenskt fotbollsår med avbrutna matcher och ett efterföljande potpurri av mer eller mindre horribla beslut.

Årets nolltolerans mot bengaler och så kallade ”bangers” kan diskuteras i all oändlighet. Klart står det varje fall att tre allsvenska matcher inte kunde spelas klart på grund av detta. I fallet Malmö FF – Helsingborg var det dock ett fyllo likt ”Parken-Dansken” som satte stop för festen.

Om AIK slår Helsingborg i den avslutande omgången skiljer det blott två poäng. Hur nöjda är då AIK:s ledning och dess supportrar med disciplinnämndens dom efter tumultet som uppstod under Syrianska – AIK? Om det nu var en ”AIK:are” som kastade knallskotten – hur nöjd är han då efter att ha kostat sin ”älskade” klubb chansen på ännu ett SM-guld.

Allting är ju relativt, så klart, men det är närmast skrattretande att svensk fotboll först nu inser att matcherna nog ”bör spelas klart”. God morgon yxskaft.

Och precis när man undrar om det ändå inte finns något korkat beslut kvar där ute som ännu inte fattats så kommer det. Polisen ska ta betalt av klubbarna för sin bevakning. Men bara av klubbar som driver aktiebolag, övriga klubbar har tydligen inget intresse alls i att gå med vinst!

Detta är naturligtvis ett förskräckligt korkat beslut som kommer slå hårt åt klubbarna som får en miljonfaktura på posten dagarna efter ett derby exempelvis.

Vad är nästa steg? Ska Stureplansgruppen betala polisens insats när det är stökigt utanför Sturehof en fredagskväll? Kan man som privatperson hyra polisens utbud? Till ett barnkalas kunde det vara kul med ett par ridande poliser, varför inte?

Trots alla dessa VM i usla beslut så ökade publiksnittet denna säsong, det är en otroligt stark insats av alla oss som fortfarande kan och vill betala för skiten.

Sportsligt då? Halmstad försökte spela som Barcelona fast med division 4-lirare, det var dömt att misslyckas. Trelleborg tackar även för sig, ska vi vara helt ärliga så kommer ingen att saknas bortamatchen på Vångavallen.

Däremot är det oerhört starkt av Syrianska att ta sig till en kvalplats, klubben som kantats av stora skadeproblem. Årets riktigt stora förlorare heter inte Djurgården, Malmö FF eller IFK Göteborg. Dom heter Elfsborg.

År efter år får Magnus Haglund allt han pekar på. År efter år vinner hans lag inte. Finns det en vinnarkultur i Borås? I sådant fall är det läge att plocka fram den.

Kommentera
Kopiera länk
Dela