Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kviborg: "Lycka till, Karl-Erik!"

- 03/11/2011, 17:06 -

Oskar Norrman

KRÖNIKA. Christopher Kviborg pratar om SvFF, "Ibras" bok och Antonio Cassano.

När Lars-Åke Lagrell efter en livslång tjänst som ordförande i Svenska Fotbollförbundet äntligen avgår i mars 2012 så kommer han ersättas av följande:

- En gammal fotbollsdomare? Check.

- En 50-talist? Check.

- En gammal gråsosse? Check.

Det högst osexiga namnet Karl-Erik Nilsson ska alltså ersätta det än mer osexiga tilltalet Lars-Åke Lagrell. Med bakgrund som fotbollsdomare och politisk sosse med rötterna i Emmaboda så återstår det bara att säga en sak; lycka till.

***

Ingen har väl missat att Zlatan Ibrahimovic håller på att släppa en bok? Känslan är att varje svenskt hushåll kommer att äga ett ex lagom till den 24 december. Vi har redan fått ett par smakprov ur bokens innehåll varpå spelarens bråk med Pep Guardiola ska högläsas hemma hos familjen Kviborg.

Sen att Zlatan plockade fram en repertoar utan dess like när han skulle förolämpa ”filosofen” är en klar bäst. Det hade väl räckt med meningen: ”Mourinho är bättre än dig”?

Det finns många bra självbiografier där ute bland bokhandlarna som är rentav ett måste hos alla fotbollsälskare. Tony Adams och Tony Cascarinos är två bra exempel, överlägsen etta och min personliga favorit är givetvis Winston Bogardes bok: ”Den här n*gern bugar inte för någon”.

Det är en titel som utlovar underhållning och det är precis vad man får. Ett måste för alla att läsa Winston Bogardes bok! Mannen saknar lite självförankring, om vi säger så.

***

Varför känns det som att elitserien i ishockey kommer undan med så mycket mer skit än vad allsvenskan i fotboll gör exempelvis? Det är tacklingar mot huvudet, tränare som gör en ”Lars Ohly” och spelare som kläcker den ena rasistiska glosan efter den andra.

Vilken mardröm det hade varit, om disciplinnämnden i fotboll hade fått ishockeyns ärenden på bordet. ”Hmm, hur var det nu igen man öppnade en PDF-fil?”

***

Till sist hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande för Antonio Cassano. Det får inte vara över nu. För om två säsonger spelar Mario Balotelli i AC Milan och all orättvisa i världen får inte ta ifrån oss det faktum att kunna se dessa två genier i samma startelva.