- Foto: Oskar Norrman

Kviborg: "Lycka till, Karl-Erik!"

KRÖNIKA. Christopher Kviborg pratar om SvFF, "Ibras" bok och Antonio Cassano.


När Lars-Åke Lagrell efter en livslång tjänst som ordförande i Svenska Fotbollförbundet äntligen avgår i mars 2012 så kommer han ersättas av följande:

- En gammal fotbollsdomare? Check.

- En 50-talist? Check.

- En gammal gråsosse? Check.

Det högst osexiga namnet Karl-Erik Nilsson ska alltså ersätta det än mer osexiga tilltalet Lars-Åke Lagrell. Med bakgrund som fotbollsdomare och politisk sosse med rötterna i Emmaboda så återstår det bara att säga en sak; lycka till.

***

Ingen har väl missat att Zlatan Ibrahimovic håller på att släppa en bok? Känslan är att varje svenskt hushåll kommer att äga ett ex lagom till den 24 december. Vi har redan fått ett par smakprov ur bokens innehåll varpå spelarens bråk med Pep Guardiola ska högläsas hemma hos familjen Kviborg.

Sen att Zlatan plockade fram en repertoar utan dess like när han skulle förolämpa ”filosofen” är en klar bäst. Det hade väl räckt med meningen: ”Mourinho är bättre än dig”?

Det finns många bra självbiografier där ute bland bokhandlarna som är rentav ett måste hos alla fotbollsälskare. Tony Adams och Tony Cascarinos är två bra exempel, överlägsen etta och min personliga favorit är givetvis Winston Bogardes bok: ”Den här n*gern bugar inte för någon”.

Det är en titel som utlovar underhållning och det är precis vad man får. Ett måste för alla att läsa Winston Bogardes bok! Mannen saknar lite självförankring, om vi säger så.

***

Varför känns det som att elitserien i ishockey kommer undan med så mycket mer skit än vad allsvenskan i fotboll gör exempelvis? Det är tacklingar mot huvudet, tränare som gör en ”Lars Ohly” och spelare som kläcker den ena rasistiska glosan efter den andra.

Vilken mardröm det hade varit, om disciplinnämnden i fotboll hade fått ishockeyns ärenden på bordet. ”Hmm, hur var det nu igen man öppnade en PDF-fil?”

***

Till sist hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande för Antonio Cassano. Det får inte vara över nu. För om två säsonger spelar Mario Balotelli i AC Milan och all orättvisa i världen får inte ta ifrån oss det faktum att kunna se dessa två genier i samma startelva.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.