Ola Wiklander, ny Serie A-bloggare för Nyheter24.
1 av 2
Ola Wiklander, ny Serie A-bloggare för Nyheter24.
Wiklander är bosatt i Florens.
2 av 2
Wiklander är bosatt i Florens.

Ola Wiklander, ny Serie A-bloggare på Nyheter24

Vi kan stolt presentera Ola Wiklander som ny Italien- och Serie A-bloggare på Nyheter24.


Ola Wiklander:

Här hittar ni Ola Wiklanders blogg, och här kommer även annan matnyttig information.

Så vill Wiklander beskriva sig själv: Livsnjutare och humanist

Bakgrund: Kom till Italien 1997 som frilansreporter. Jobbade under åren 2001-2007 med Canal Plus italienska söndagsprogram Supersöndag och har även skrivit för både Aftonbladet, Expressen och TT samt gjort intervjuer och direktrapporter för Radiosporten.

Intressen förutom italiensk fotboll: God mat och dryck, golf, Italien, handboll, historia, vin och resor (gärna till Sverige på sommaren och Italien på vintern)

Florens bästa restaurang: Den bästa maten i hela Florens serveras hemma hos Kurre och Marianne Hamrin. Världsklass både då det gäller kvalitet och trivsel.

Favoritfrukost: Italiensk. Gärna en ljummen brioche med nutella tillsammans med en kylskåpskall café latte.

Favoritspelare i Serie A: Fiorentinas Stevan Jovetic

Bäste spelaren genom alla tider: Diego Armando Maradona

Favoritplatser i Italien: Florens, Rom, Chianti, Neapelregionen och Toscanska kusten

STOCKHOLM/FLORENS. Nyheter24 kan nu stolt presentera Ola Wiklander, som ny Serie A-bloggare.

Tidigare har Wiklander gjort stor succé som skribent och bloggare för bland annat Fotbollskanalen, TT och Radiosporten. Hans fokus ligger inte bara på den italienska fotbollen, utan främst allt runt omkring Italiens nationalsport.

– Mitt stora intresse ligger främst på inramningen, intrigerna, fansens passion, maten och givetvis också fenomenet Italien som land, säger Wiklander.

Wiklander anlände till Italien 1997 och har aldrig riktigt lämnat. Till en början huserade han i Parma, för att sen bosätta sig i huvudstaden ett par år. Men nu förtiden är det Florens som gäller.

En plats han snart återvänder till igen.

– Jag har tillbringat min första vinter i Sverige på över tio år men på onsdag reser jag tillbaka till Florens och det känns verkligen stimulerande att få börja blogga igen, säger han och fortsätter:

– Det är så mycket spännande och intressant som händer just nu. Napolis framgångar i Europa, Fiorentinas kris och inte minst matchen som alla talar om just nu: Milan-Juventus.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.